Solarno drvo gradu na poklon

J. P.
Solarno drvo gradu na poklon

Banjaluka - Kompanija "Telemaks" poklonila je gradu solarno drvo koje bi uskoro trebalo da bude postavljeno u centru grada, a služiće građanima da napune mobilne uređaje, kao i za besplatan internet.

Direktorica kompanije "Telemaks" Arijana Maksimčuk i gradonačelnik Igor Radojičić potpisali su juče ugovor o darovanju prvog energetski efikasnog rješenja ovakve vrste.

- Ovo je dobar primjer još jedne društveno odgovorne kompanije, koja se priključuje akcijama koje grad sprovodi i uklapa se u nekoliko naših planova. Važno je da bude stvorena svijest da je ovo zajednički grad i da njegovom razvoju mogu svi da doprinesu - rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, solarno drvo, po izgradnji, planirano je da svoje mjesto nađe u centru grada.

- Prijedlogom rebalansa budžeta trebalo bi da obezbijedimo dodatna sredstva za nastavak radova na šetališnoj zoni od Gospodske ulice do Narodnog pozorišta RS i onda bismo tu imali nove sadržaje, uključujući i ovo solarno drvo - naglasio je gradonačelnik.

Direktorica "Telemaksa" Arijana Maksimčuk rekla je da je ovo poklon povodom 22. aprila, Dana grada i Dana planete Zemlje.

- Solarno drvo transformiše solarnu energiju u električnu, što će građanima i turistima omogućiti punjenje baterija mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja u centru grada. Tu će biti i besplatan internet radi potpune usluge. Pored ove praktične primjene, želja nam je da podignemo svijest građana o obnovljivim izvorima energije kao potencijalu koji se ne koristi dovoljno - kazala je Maksimčukova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana