SNSD traži vanrednu sjednicu Skupštine grada o imenovanju kadrova

Jelena Tanacković
Foto: J.T.

BANjALUKA- Klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka tražiće da u ponedjeljak bude održana vanredna sjednica na čijem dnevnom redu će biti jedna tačka dnevnog reda, a to je imenovanje kadrova u javnim ustanovama grada.

Sa današnjeg zasjedanja Skupštine grada opet su povučene tačke dnevnog reda, koje se odnose na imenovanje članova upravnih odbora više ustanova.

Ove odluke su povučene na zahtjev gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Pet javnih ustanova koje su bez upravnih odbora su Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Gradska razvojna agencija, te  Banski dvor -Kulturni centar.

Šef kluba SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je da su nepromišljeno povučene tačke imenovanja u gradskim institucijama.

- Ako gradonačelnik (Draško Stanivuković) ne prihvati ovu tačku onda će dobiti krivičnu prijavu za nesavjesno djelovanje - rekao je Topić.

Dodao je da su mandati članova upravnih odbora u pet javnih ustanova istekli i da te ustanove funkcionišu bez javnih organa .

- Ovo je treći put da gradonačelnik povlači tačke sa dnevnog reda. Nismo spremni na političke uticaje i učinićemo sve što je u našoj moći da obezbijedimo funkcionisanje ovih ustanova - rekao je Topić.

Dodao je da će danas uputiti prijedlog da sutra bude održana sjeenica skupštinskog kolegijuma kako bi u ponedjeljak bila vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, i to samo sa jednom tačkom dnevnog reda, imenovanjem upravnih odbora ovih ustanova.

Direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić rekla je da su apelovali na grad Banjaluku da tri mjeseca nemaju Upravni odbor.

- Ne možemo opšte akte da usvojimo koje je naložila inspekcija i time ne možemo da izdamo rješenja koja građani traže - rekla je Joldžićeva.

Iz Banskog dvora - Kulturnog centra apelovali su na sve učesnike političkog života da se ovo pitanje riješi da što u skorije vrijeme mogu normalno funckionisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana