SNSD: Izvršenje presude nad nepokretnostima “Akvane” dio plana Stanivukovića

Srna
SNSD: Izvršenje presude nad nepokretnostima “Akvane” dio plana Stanivukovića

BANjALUKA - Banjalučki odbor SNSD-a saopštio je da je izvršenje presude nad nepokretnostima javnog preduzeća “Akvana” dio prvobitnog plana granonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

-Ništa ga nije spriječilo u namjeri da zemljište “Akvane” preda u ruke tajkunima, pa je otišao toliko daleko da je onemogućio da odluka o kreditnom zaduženju bude potpisana i ispečatirana - naveli su iz SNSD-a Banjaluka.

Iz ove stranke podsjećaju da je Stanivuković u kancelariju predsjednika Skupštine grada, bez odobrenja i nadzora, uveo stranačke aktiviste, a potom je zaključao.

-Pečat predsjednika i sekretara Skupštine grada, u takvim situacijama, vrlo lako su mogli biti zloupotrijebljeni. O svemu su obaviješteni nadležni organi te se čeka njihovo postupanje - istakli su iz SNSD-a.

Mediji prenose da je Okružni privredni sud u Banjaluci odredio izvršenje presude nad nepokretnostima javnog preduzeća “Akvana”, a što je tražila firma “Novoteks” da bi se namirio dug prema ovoj firmi koji iznosi nekoliko miliona KM.

Gradski menadžer Bojan Kresojević prozvao je danas Ljubu Ninkovića, predsjednika Skupštine grada Banjaluka da nije potpisao odluku o kreditnom zaduženju kojim bi se spasavao Vodeni park "Akvana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana