"Snješkovo" otvorilo vrata za sve posjetioce

Jana Kezić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske danas su po 13. put otvorena vrata malog čarobnog grada mašte "Snješkovo", a će mališani će do 30. decembra moći da uživaju u mnogobrojnim zanimljivim sadržajima.

Ovo carstvo ukrašeno motivima zime, za posjetioce će biti otvoren svaki dan od 12 do 20 časova, a za sve mališane spremni su i raznovrsni slatkiši, koji su i ove godine poklon pokrovitelja "Snješkova" - predsjednika Republike Srpske.

Direktorica Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković kazala je za "Glas Srpske" da društvo koje ne ulaže u djecu i ne brine o njima, osuđeno na propast.

- Ove godine smo izmaštali da Sveti Nikola na bijelom konju dojaše do svoje kuće mašte i ljubavi, a da Djed Mraz sleti, tako da u tom prožimanju lijepih energija, dobre namjere i volje, njihova srca trepere, a naša još više - rekla je Labović Marinković.

 Osim toga, kako kaže, mališani će u narednom periodu moći uživati i na kreativnim radionicama, gdje će učiti kako se pravi lutka, zatim održaće se i slikarska radionica, ali i  modna revija baletskih haljinica.

Vaspitač Dajana Marić za "Glas" kaže da je veoma bitno da se ovakve i slične manifestacije održavaju u gradu.

- Trudimo se da sa djecom obiđemo što više ovakvih manifestacija, a mališani ali i njihovi roditelji uvijek divno reaguju, svi se raduju - kazala je Marićeva.

Djevojčica Lea Rodić kaže da joj se najviše dopao momenat kada je stigao Djed Mraz u "Snješkovo".

- Poželjela sam da mi Djed Mraz donese neku igračku, a mislim da sam bila dobra ove godine i da bih trebala dobiti  - kazala je Lea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana