Smrt psa u gradskoj fontani misterija

Jasmina Perišić
Smrt psa u gradskoj fontani misterija

Banjaluka - Smrt rasnog psa u fontani parka "Petar Kočić" izazvala je oprečne reakcije gradske vlasti i vlasnika životinje. Razlog stradanja haskija, po tvrdnjama vlasnice, je strujni udar.

Gradonačelnik Igor Radojičić je izjavio da nema nikakvog razloga za zabrinutost građana i da nadležne gradske službe tokom provjere navoda vlasnika da je psa ubila struja nisu našle elemente koji bi potvrdili da postoji bilo kakva opasnost.

- Gradske službe su pravovremeno reagovale nakon prijave ovog incidenta i iz predostrožnosti isključeno je napajanje fontane električnom energijom i nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na problem sa električnim instalacijama - kazao je Radojičić.

Dodao je da radnici gradskih službi svakodnevno ručno čiste fontanu u parku "Petar Kočić".

- Sigurno bi se tokom tih poslova primijetilo da postoji bilo kakav problem sa instalacijama. A što se tiče toga na koji način i od čega je pas uginuo mi još nemamo nalaz - rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, voda u fontani je promijenjena, prostor očišćen i može ponovo normalno da se koristi.

- Fontana nije namijenjena za igru životinja, a ni u samom parku, prema gradskim propisima, nije dozvoljeno šetanje pasa - kazao je Radojičić.

Jedna Banjalučanka objavila je na "Fejsbuku" da je njen pas uskočio u fontanu da se rashladi i napije vode, ali da se, čim je liznuo vodu, zgrčio i pao mrtav.

- Želim da podijelim sa vama svoju priču koja se sinoć odigrala. Naime, u parku "Petar Kočić" sinoć je nastradao moj pas, haski, star tek pet godina, zdrav, mlad i jak pas. Sve se desilo u momentu kada je htio da se osvježi ili da popije vode, ušao je u fontanu u kojoj je bilo oko 20 centimetara vode i udarila ga je struja, samo je skiknuo, zgrčio se i na mjestu ostao mrtav. Veterinar je takođe konstatovao da je smrt nastupila strujnim udarom. Ne mogu da vam opišem tugu i bol koju osjećam, izgubila sam najboljeg druga, člana porodice - napisala je vlasnica psa.

Dodala je da za smrt njenog ljubimca niko neće odgovarati.

- Da je i neko dijete nastradalo, takođe niko ne bi odgovarao. Mnogo pasa, djece i ljudi šeta tim parkom, tuga i sramota za grad. Nadam se da će bilo šta biti urađeno kada je riječ o ovom pitanju i da će biti spašen život nekog nevinog psa ili čovjeka - stoji, između ostalog, na "Fejsbuk" profilu vlasnice psa.

Treba ispitati slučaj

Građani ističu da treba sve dobro ispitati.

- Ako je pas uginuo od strujnog udara, to je strašno. Znam da je neko i prije dva mjeseca baš pored fontane ostavio mrtvu životinju u vreći za smeće. Možda je razlog uginuća isti, samo što to tada nije utvrđeno. Treba dobro ispitati struju u fontani, da ne bi stradalo dijete, a onda je kasno tražiti odgovorne ili krivce - kazao je penzioner Bogdan Petrović, kojeg smo juče zatekli u parku "Petar Kočić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana