Smotra pjesme i igre okuplja 400 folkloraša

Ž. K.
Smotra pjesme i igre okuplja 400 folkloraša

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava" iz Banjaluke će od 16. do 18. oktobra ugostiti 400 folkloraša na prvom "Banjaluka folk festu".

Osim domaćina na festivalu će se predstaviti kulturno-umjetnička društva "Soko" i "Sveti Sava" iz Njemačke, "Mirkovo kolo" iz Gradiške i "Petar Prvi Karađorđević" iz Mrkonjić Grada.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim načinima tradicionalnog pjevanja i narodnim nošnjama kao i specifičnim nošnjama koje će prezentovati gosti iz inostranstva.

- Tokom programskog dijela festivala publici će se predstaviti 400 folkloraša u nekoliko starosnih grupa od sedam do 42 godine - rekli su iz KUD-a "Sveti Sava".

Dodali su da će festival okupiti igrače različitih uzrasta kako bi stariji i iskusniji folkloraši svoje znanje mogli prenijeti mlađim naraštajima.

-  Pozivamo sve ljubitelje igre i pjesme da posjete naš prvi festival, a mi smo za njih pripremili bogat i sadržajan program - kažu iz KUD-a "Sveti Sava".

Dodaju da će centralna manifestacija biti održana 17. oktobra u banjalučkoj kasarni "Kozara" sa početkom u 19 časova, a cijena ulaznice iznosi tri marke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana