Smijenjena uprava banjalučkog „Vodovoda”:Duduković umjesto Popovića u direktorskoj fotelji

GS
Foto: "Fejsbuk" - Draško Stanivuković

BANjALUKA - Nadzorni odbor preduzeća „Vodovod“ Banjaluka je jutros smijenio upravu ovog preduzeća i imenovao novu, javio je portal Srpskainfo.

Dosadašnjeg direktora preduzeća Zorana Popovića na toj poziciji zamijenio je, kao vršilac dužnosti direktora, Predrag Duduković.

Duduković je ekonomista s masterom menadžmenta. Dugogodišnji je član Udruženja ekonomista RS SWOT i na ovu funkciju dolazi iz privatnog sektora.

Na istom zasjedanju su, navodi Srpskainfo smijenjeni i izvršni direktor za pravne poslove Boran Bosančić i izvršni direktor za tehničke poslove Darijo Kuprešak. Njih na tim pozicijama mijenjaju Željko Travar i Željko Raljić.

Nadzorni odbor nije razmatrao preostale tačke koje su bile na dnevnom redu među kojima je i objava konkursa za izbor nove uprave. Na sjednici je navedeno da se to ostavlja za iduće zasjedanje  jer su „ potrebne dodatne konsultacije”.

Predsjednica Nadzornog odbora „Vodovoda“ Ana Kukavica je rekla da postoji mogućnost smjene direktora prije isteka mandata.

– To je moguće ako Skupština akcionarska nije usvojila godišnje izvještaje Društva što se dogodilo u ovom slučaju i ako direktor nije radio u interesu Društva – kazala je Kukavica.

 

 

Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da je Nadzorni odbor pokrenuo smjenu zbog, kako je naveo „kriminala u ovom preduzeću”.

– Očekujem od novog rukovodstva da u ovom preduzeću vlada poštenje i normalan rad. Pred novim rukovodstvom je veliki zadatak. Danas, po smjeni odmah u preduzeće ulazi Tim za reviziju a nakon njega u narednim danima i revizorski tim iz Beograda – kazao je on.

Zoran Popović je dočekao gradonačelnika Stanivukovića na sjednici NO ali nije ostao na održavanju sjednice.

Popović je  za direktora imenovan za vrijeme prethodnog gradonačelnika Igora Radojičića. Popović, osim ove funkcije, istovremeno obavlja još jednu, i to odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, pa  gradonačelnik Stanivuković tvrdi da je zbog toga Popović u sukobu interesa.

Stanivuković je kod Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti pokrenuo inicijativu za utvrđivanje postojanja sukoba interesa, ali je tiu inicijativu komisija odbacila.

Na tu odluku je Gradska uprava Banjaluka uložila žalbu, kod Komisije za žalbe RS, koja je nedavno poništila raniji zaključak Republičke komisije i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu. Popović tvrdi da nije u sukobu interesa, te da je Nadzorni odbor preduzeća izabran nezakonito.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana