Sloga mještana Petrićevca sagradila igralište

Vesna Popović
Sloga mještana Petrićevca sagradila igralište

Banjaluka - Ljuljaške, tobogani, vrteške i drugi rekviziti za igru oživjeli su prostor kod takozvanih žutih zgrada na Petrićevcu, gdje je zahvaljujući donacijama mještana i privrednika iz ovog naselja izgrađeno igralište.

Ovaj važan događaj za najmlađe stanovnike Petrićevca, ali i lijepo vrijeme izmamili su u petak mališane, njihove roditelje i predstavnike mjesne zajednice da podijele radost zbog novog kutka za igru. Čast da otvori igralište imao je gradonačelnik Igor Radojičić.

- Zahvalio bih svima koji su učestvovali u akciji, jer su omogućili da djeca iz ovog naselja konačno dobiju igralište - naveo je Radojičić.

On je rekao da je velika akcija izgradnje igrališta Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija jedna od najbolje prihvaćenih aktivnosti od građana.

- Završili smo sedam igrališta, a u toku je gradnja još četiri - naglasio je Radojičić.

Gradnju igrališta na Petrićevcu inicirali su savjet ove mjesne zajednice i odbornik Draško Stanivuković, a njihovu ideju su podržali Gradska uprava i preduzeće „Žute zgrade - Fortuna“. Stanivuković je rekao da je ovo prvo igralište koje je izgrađeno na tom naselju u posljednje četiri decenije.

- U gradnju je uloženo 20.000 KM, a novac su donirali mještani i privrednici. Gradska uprava je obezbijedila neophodne dozvole, jer ova lokacija prvobitno nije bila predviđena za tu namjenu - kazao je Stanivuković.

Dodao je da bi uskoro trebalo da bude izgrađena i staza za šetnju oko igrališta te postavljene sprave za vježbanje.

Vlasnik preduzeća „Žute zgrade - Fortuna“ Dalibor Simić rekao je da je ovo preduzeće doniralo zemljište za izgradnju igrališta. On je apelovao na građane da čuvaju igralište, kako bi djeca imala lijep prostor za igru i druženje.

Među prvim mališanima koji su uživali u novim spravama za igru bila je petogodišnja Martina Bojko koja je rekla da su dobili najljepše igralište. Osmijeh nije skidao ni njen drugar Vojin Savić koji je uživao u klackanju.

Čari savremeno opremljenog igrališta uskoro će moći da osjete i njihovi vršnjaci u Novoj varoši. U ovom naselju bi u ponedjeljak trebalo da bude otvoreno igralište koje je niklo zahvaljujući donacijama preduzeća „Elnos“ i „Tenzo“.

Skupština grada

Komentarišući previranja u Skupštini grada Igor Radojičić je rekao da je u proteklih godinu bilo neuobičajeno puno prelazaka odbornika iz jedne političke opcije u drugu.

- Da je gradska vlast radila loše bježali bi i naši ljudi, ali to nije slučaj s obzirom na to da smo mnogo počeli i uradili na terenu. Svakodnevno sam u kontaktu sa aktivistima opozicije koji žele da se pridruže onome što radimo - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana