Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke: Nema rata sa DNS-om

Sanja Amidžić
Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke: Nema rata sa DNS-om

Banjaluka - Nema rata sa Demokratskim narodnim savezom i od prvog dana spreman sam na saradnju sa koalicionim partnerima u Skupštini grada.

Ovo je juče izjavio gradonačelnik Slobodan Gavranović komentarišući  aktuelne odnose unutar vladajuće koalicije na nivou grada.

- Sa DNS-om imam izuzetnu saradnju već deset godina tako da ne razumijem zašto u posljednje vrijeme pokušavaju da blokiraju rad gradskih institucija. Ponašanje odbornika DNS na posljednjem zasijedanju gradskog parlamenta je bilo je u najmanju ruku čudno. Saopšte da neće podržati ni jedan predloženi dokument a onda glasaju za izvještaja preduzeća čiji direktor iz te stranke - kazao je Gavranović.

Dodao je da je u pitanju čista politizacija a ne princip kojeg se drži DNS.

- Realizacija programa koji se usvajaju na gradskom parlamentu traje tokom cijele godine, a DNS je našao da u petom mjesecu traži rezultate. Sredstva kako dinamički dolaze u budžet tako se pokreće tenderska procedura i realizacija planova. U DNS-u to dobro znaju jer je praktično do juče funkciju načelnika odjeljenja za komunalne poslove obavljao njihov čovjek - objasnio je Gavranović.

Tvrdi da klub odbornika DNS nije tražio sastanak sa njim te da nije istina da su njegova vrata za razgovor sa odbornicima ove stranke zatvorena.

- Neka u DNS-u navedu bar jedan termin kada su došli na vrata mog kabineta i zatražili susret sa mnom a da nisu bili primljeni. Uvijek sam spreman za saradnju sa svima, pa tako i sa DNS-om - izričit je Gavranović.

Na pitanje novinara, da li sadašnji predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban, koji je inače kadar DNS-a, ostaje na čelu gradskog parlamenta, rekao je da će to biti uskoro poznato.

- U narednom periodu vidjećemo da li će gospodin Balaban i dalje obavljati tu funkciju - kazao je Gavranović.

Problemi

Slobodan Gavranović je juče razgovarao sa građanima na "Kafi sa gradonačelnikom". Tom prilikom u prvi plan su izbila pitanja u vezi sa infrastrukturom, zapošljavanjem i socijalnim statusom.

- U pojedinim mjesnim zajednicama problem su putevi i klizišta koji datiraju još od prošlogodišnjih poplava i nastojimo da ih što više riješimo - kazao Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana