Slavlje i rastanak učenika Tehnološke škole uz trube FOTO

Sanja Amidžić foto: V. Stojaković
Slavlje i rastanak učenika Tehnološke škole uz trube FOTO

Banjaluka - Ulični trubači simbolično su označili početak proslave maturske večeri za više od 200 učenika Tehnološke škole, ali i praktično odsvirali rastanak od klupa, svakodnevnog druženja i jedne od najvažnijih etapa u životu svršenih srednjoškolaca.

Na ispit zrelosti maturanti su došli u raskošnim haljinama i elegantnim odijelima, a osmijeh sa lica nije silazio dugačkoj koloni mladosti i ljepote, koja je prodefilovala u utorak uveče Gospodskom ulicom do hotela “Bosna”, gdje je upriličena proslava.

Većina maturanata okupila se na Trgu Krajine i u parku “Petar Kočić”, gdje su se fotografisali sa porodicama i prijateljima, nakon čega su uz zvuke trube zapjevali “Đurđevdan”, “Oj drugovi je l' vam žao…”

Grafički tehničar Milan Vasić je rekao da je srećan i tužan zbog završetka srednje škole.

- Drugari sa kojima sam proveo četiri godine u školskim klupama postali su neizostavni dio mog života i sigurno će mi u narednom periodu mnogo nedostajati. Međutim, sa druge strane srećan sam što završavam školu, jer kao mlad i ambiciozan čovjek želim da napredujem i ostvarim svoj cilj, a to je da se upišem na Elektrotehnički fakultet - kazao je Vasić.

Frizer Milana Knežević nije krila radost nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

- Ovo za mene znači početak nove etape u životu. Postala sam zrelija i ozbiljnija. Mnogo je drugačije nego kada ideš u školu i živiš opušteno - kazala je Kneževićeva.

Ona je dodala da nakon srednje škole planira da se zaposli u jednom od frizerskih salona, jer je, kako kaže, to jedan od njenih životnih ciljeva.

Fotograf Vanja Daničić srećan je što je završio školu, a posebno zbog toga što je našao posao u struci.

- Imao sam sreću da se odmah po završetku škole zaposlim, što je veoma rijetko. Volim svoj posao i planiram da se u Banjaluci upišem na privatni fakultet, smjer kamera - kazao je Daničić.

Maturant Božana Branković, koja je došla u pratnji porodice i prijatelja, kaže da će srednju školu pamtiti po dobrom društvu i profesorima.

 

 

- Tokom srednje škole stekla sam dobre prijatelje. Sada mi je žao što se rastajem od njih i što nećemo svakodnevno provodite vrijeme zajedno, ali ću i dalje nastojati da sa njima ostanem u dobrim odnosima, jer koliko prijatelja imaš toliko vrijediš - kazala je Brankovićeva.

Mature

Matursko veče u petak proslaviće i učenici završnih razreda Elektrotehničke škole i Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra.

- Učenici Škole učenika u privredi završetak školovanja proslaviće u nedjelju uveče, 24. maja, u hotelu “Bosna” sa početkom u osam časova - stoji u rasporedu matura za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana