Slaviša Sandić: Gradićemo iduće godine dva mosta

ELTA TV
Slaviša Sandić: Gradićemo iduće godine dva mosta

Banjaluka - „Iduće godine gradićemo dva mosta. Prvi je most u Srpski Toplicama. To je jedan od kapitalnih gradskih projekata”, rekao je ovo Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi grada Banjaluka gostujući u emisiji Banjalučka hronika na Elta televiziji.

„Naš prvi pokušaj da dobijemo izvođača radova za most u Srpskim toplicama nije uspio. Jedna je ponuda pristigla, koja je bila znatno veća u odnosu na procijenjenu vrijednost. Treba reći da mi, vrijednost nabavke, formiramo na osnovu projektne dokumentacije, na osnovu iskustava iz prethodnih godina. Očito da to više nije mjerilo, jer su cijene znatno veće. Šta je razlog tome, možemo samo da analiziramo. Uglavnom, naša procjena nije bila dobra. Mi smo povećali iznos predviđen za tu investiciju za nekih 400.000 KM, idemo sa avansom od 20 posto, i očekujemo da će to biti stimulans za izvođača radova. Nadamo se da će se na idući javni poziv javiti njih više, te da ćemo već ući u radove u februaru ili martu, odnosno čim to vremenski uslovi dozvole”, kaže Sandić.

Most u naselju Dolac je najveći kapitalni projekat. Nakon što je izabrano pobjedničko rješenje na međunarodnom konkursu, Odjeljenje za saobraćaj i puteve uradilo je projektni zadatak, a radi se na idejnom i na glavnom projektu ovog mosta, kaže Sandić i dodaje da je sama ta investicija, ali i projekat podjeljen u pet faza.

„Jedna od faza je most koji treba da spoji dvije obale Vrbasa, da izađe na Mačvansku ulicu. Jedna od faza je svakako pristupna saobraćajnica, širenje Bulevara Cara Dušana do samog mosta, zatim širenje Mačvanske ulice i izlaz na Bulevar Stepe Stepanovića. Dalje, izlaz sa bulevara Stepe Stepanovića na Istočni tranzit, dok je posebna faza uređenje obaloutvrde i pješački most. Naša ideja je da do jeseni naredne godine riješimo neophodan dio imovinsko – pravnih odnosa, koji je neophodan i da uvedemo izvođača radova u prvu fazu”, dodaje Sandić.

Osim o mostovima, Sandić je gostujući u emisiji Banjalučka hronika govorio i o saobraćajnicama koje će se graditi u idućoj godini. Priorteti su put Lauš – Paprikovac, a nastavak gradnje puteva mogu da očekuju mještani Priječana i Šargovca. Uz sve to, nastavlja se i gradnja kružnih raskrsnica na području grada.

„ Jedan od kružnih tokova koji namjeravamo raditi na osnovu sporazuma sa Putevima Srpske je onaj koji treba da bude izgrađen kod Lesnine.  obećanja da će Putevi RS brzo raspisati nabavku, pošto smo mi dostavili projektnu dokumentaciju. Sa druge strane, takođe sa Putevima RS, potpisali smo sporazum za još dva kružna toka. To je na ukrštanju Knjaza Miloša i Bulevar Milutina Milankovića, te kružni tok kod Hiperkorta, tačnije skretanje na Prijedorsku cestu,” zaključio je Sandić gostujući na programu Elta televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana