Slava grada Banjaluka: Episkopi Jefrem i Siluan služe Liturgiju povodom Spasovdana

Aleksandar Stojanović
Slava grada Banjaluka: Episkopi Jefrem i Siluan služe Liturgiju povodom Spasovdana

Krsna slava Grada, Spasovdan, biće tradicionalno obilježena Svetom arhijerejskom Liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja uz sasluženje Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema i Njegovog preosveštenstva episkopa australijsko-novozelandskog Siluana, nakon čega će ulicama grada krenuti svečana spasovdanska litija.

Kako je potvrđeno "Glasu Srpske" iz Eparhije banjalučke, program obilježavanja počinje od devet časova, a nakon osvećenja slavskog žita i kolača, arhijereji sa sveštenstvom povešće svečani hod vjernika.

- Pozivamo vjernike i sve ljude dobre volje da prisustvuju molebanu u Hramu Hrista Spasitelja, a kasnije i u spasovdanskoj litiji, kako bi svojim prisustvom uveličali proslavu ovog velikog praznika i krsne slave grada, a na sve prisutne apelujemo da se pridržavaju važećih epidemioloških mjera - kazali su iz Eparhije banjalučke.

Kako je predviđeno programom, u srijedu od 20 časova biće održan kulturno-umjetnički program pod nazivom "U susret Spasovdanu".

U četvrtak u večernjim časovima na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biće postavljena izložba "Sakralna arhitektura Eparhije banjalučke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana