Sladojevićeva novi v.d. direktora Centra za socijalni rad

V. Popović, S. Amidžić
Sladojevićeva novi v.d. direktora Centra za socijalni rad

Banjaluka - Vera Sladojević je novi vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad i ona će u najskorije vrijeme preuzeti dužnost. Tako je odlučio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

On je za “Glas Srpske” izjavio da je ova odluka rezultat sastanka koji je juče ujutro imao sa predstavnicima Upravnog odbora, Sindikata, Verom Sladojević i dosadašnjim v.d. direktora Centra za socijalni rad Dajanom Jaglica-Đukić.

- Nakon razgovora sa predstavnicima Centra izbor je pao na Veru Sladojević - potvrdio je Gavranović.

Smjenu Jaglica-Đukić gradonačelnik Gavranović je ranije obrazložio željom da je poštedi situacije kojoj je bila izložena u gradskoj Skupštini prilikom razmatranja izvještaja o radu ove ustanove i u medijima.

- S obzirom na sve što se dešava u Centru, mislim da Dajana Jaglica-Đukić ne treba da nosi sav teret jer je to osoba koja je prihvatila rukovođenje Centrom za socijalni rad u zaista teškoj situaciji - dodao je Gavranović.

Zvaničan prijedlog za imenovanje Vere Sladojević za v.d. direktora Centra za socijalni rad gradonačelniku Gavranoviću je uputio Demokratski narodni savez (DNS) krajem aprila.

Ova direktorska pozicija prema koalicionom dogovoru sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Socijalističkom partijom (SP) pripala je DNS-u .

Prvi operativac Centra za socijalni rad bira se već treću godinu i do sada su propala dva konkursa za imenovanje direktora, a gradonačelnik Slobodan Gavranović je najavio poništenje i trećeg.

Podsjećamo da je na prvom konkursu Vera Sladojević bila ocijenjena kao najbolji kandidat. Predloženim kandidatom nisu bili zadovoljni u DNS-u, koji je tražio poništenje konkursa. Na drugom konkursu Dalila Bojić-Rold iz DNS-a ocijenjena je kao najbolji kandidat, ali je dobila negativno mišljenje Komisije za izbor i imenovanja, zbog čega je raspisan treći konkurs. Na posljednjem konkursu najviše bodova dobila je Sladojevićeva, 123, dok je drugoplasirana bila Bojić-Rold sa 113 bodova.

Uslovi

Slobodan Gavranović je ranije obrazložio da i posljednji konkurs mora biti poništen jer prvorangirani kandidat Vera Sladojević nije ispunila sve uslove koje propisuje Zakon o ministarskim imenovanjima.

- Ona ima najveći broj bodova, ali nema podršku većine članova komisije i ne može biti predložena kao kandidat - objasnio je tom prilikom Gavranović.

 

 

Imenovanja

- Borka Vukajlović je upravljanje ovom ustanovom preuzela 2004. godine, a na mjestu v. d. direktora bila je od aprila 2013.

- Dajana Jaglica-Đukić je poziciju v.d. direktora preuzela od Borke Vukajlović sredinom 2014. godine

- Vera Sladojević je od danas novi v.d. direktora umjesto Dajane Jaglica-Đukić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana