Sladojevićeva korak do imenovanja za direktora Centra za socijalni rad?

Sanja Amidžić
Sladojevićeva korak do imenovanja za direktora Centra za socijalni rad?

Banjaluka - Gradska uprava raspisala je novi konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad. Da li će iz četvrtog pokušaja biti i izabran prvi čovjek ove ustanove znaće se u narednih mjesec ili dva, jer je konkurs otvoren do 24. juna, a potom će gradonačelnik Slobodan Gavranović uputiti prijedlog gradskoj Skupštini.

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, trenutno najviše šanse za tu funkciju ima sadašnji vršilac dužnosti direktora Vera Sladojević, koju je polovinom maja na ovu dužnost postavio upravo gradonačelnik Gavranović.

Pozicija rukovodioca Centra, prema dogovoru vladajuće koalicije na nivou grada, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), pripada kadru DNS-a.

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić rekao je da će za 15 dana biti poznato ime kandidata za ovu funkciju.

- Uzećemo u razmatranje trenutnog v.d. direktora Veru Sladojević, koja je i bila prijedlog DNS-a za ovu poziciju. Sabraćemo njene rezultate, koje je postigla za ovih mjesec koliko je na čelu Centra i donijeti konačnu odluku - kazao je Bosančić.

Dodao je da postoji mogućnost da ponovo bude predložena i Dalila Bojić-Rold, koju je ranije predlagao DNS za pomenutu poziciju. Dalila Bojić-Rold, iako je ispunjavala sve uslove, nakon trećeg konkursa je odustala.

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Draško Ilić rekao je da, ako sve bude u skladu sa koalicionim dogovorom, SNSD će podržati prijedlog DNS-a.

- Tim povodom nismo još imali sastanak sa koalicionim partnerima, ali ako ostane sve po ranijem dogovoru, mi ćemo podržati kandidata DNS-a, jer njima i pripada ta pozicija - kazao je Ilić.

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Milan Milaković rekao je da će se tokom glasanja za izbor direktora Centra za socijalni rad voditi koalicionim dogovorom.

- To mjesto pripalo je DNS-u, tako da oni treba da izaberu svog kandidata kojeg ćemo mi podržati - kazao je Milaković.

Na zasjedanju gradskog parlamenta, koje je zakazano 16. juna, na dnevnom redu u sklopu kadrovskih pitanja trebalo bi da bude uvrštena i odluka o raspisivanju novog konkursa za izbor direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Imenovanje

Gradonačelnik Slobodan Gavranović polovinom maja imenovao je Veru Sladojević za novog v.d. direktora Centra za socijalni rad. Sladojevićeva je nakon trećeg konkursa, koji je raspisan za izbor direktora ove ustanove, bila zvaničan prijedlog DNS-a za funkciju v.d. direktora. Prije Sladojevićeve Centrom je upravljala Dajana Jaglica-Đukić, koja je smijenjena po nalogu gradonačelnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana