Skupštinska većina: Podrška novom prijedlogu budžeta Banjaluke uz amandmane

Srna
Skupštinska većina: Podrška novom prijedlogu budžeta Banjaluke uz amandmane

BANjALUKA - Predstavnici gradskih odbora iz skupštinske većine u gradu Banjaluka najavili su da će podržati novi prijedlog gradskog budžeta za ovu godinu, uz amandane koje predlože, da bi grad nastavio sa razvojem.

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da će SNSD podržati prijedlog novog budžeta grada Banjaluka uz amandmane koje su predložili.

- Ukoliko gradonačelnik ne prihvati naše amandmane i ne uvrsti ih kao sastavni dio budžeta, tražićemo izjašnjavanje skupštine o našim amandmanima - poručio je Topić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić poručio je da niko ne može zaustaviti život u Banjaluci, pa ni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je rekao da će SNSD uložiti dva amandmana na prijedlog novog budžeta grada Banjaluka, što iznosi ispod tri odsto ukupnog gradskog budžeta, ističući da po svjetskim standardima to nema gotovo nikakvog uticaja na budžet grada.

- Ovim pokazujemo da smo za saradnju i dajemo mogućnost gradonačelniku da napravi od Banjaluke moderan, savremen i evropski grad, da nema nikakvih opstrukcija od koalicije koja čini većinu u skupštini grada i da on ima `odriješene ruke` da grad funkcioniše - istakao je Đajić.

Đajić, koji je i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, te predsjednik Fondacije "Djeca nam se rađala" rekao je da će grad podijeliti po 500 KM svim zdravstvenim radnicima, a i svim novorođenčadima, odnosno majkama iz Banjaluke koje se porode ove godine.

- To je dokaz našeg poštovanja i podrške zdravstvenim radnicima i majkama - dodao je Đajić.

Šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić rekao je da podržava usvajanje kvalitetnog gradskog budžeta.

- Želimo da usvojimo budžet, ali na način da kreiramo zajedno politike za grad Banjaluku i da u njega uključimo sve one kvalitetne stvari koje su značajne za grad - istakao je Stanić.

Stanić kaže da je neprihvatljiv budžet kakav je bio u prijedlogu gradonačelnika u kojem nema nastavka projekata koji su započeti u prethodnoj administraciji, od puteva, nekih infrastrukturnih projekata i u kojem su smanjena sredstva za boračke organizacije.

On je napomenuo da je gradonačelnik indirektno priznao da prijedlog budžeta koji je on predložio nije dobar i kvalitetan.

-  Gradonačelnik je uputio kontra amandmane na naše predložene amandmane i samim tim priznao da budžet nije dovoljno dobar i da su naši amandmani korektni i kvalitetni, a čak je našao i dodatna sredstva za te amandmane u budžetu grada - dodao je Stanić.

Skupština grada Banjaluka razmatraće na vanrednoj sjednici u srijedu, 14. aprila, novi prijedlog gradskog budžeta za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana