Skupština grada: Pohvale za rad SC Borik

Srna
Skupština grada: Pohvale za rad SC Borik

BANjALUKA - U Banjaluci je u toku sjednica Skupštine grada, na kojoj su odbornici usvojili dnevni red sa 91. tačkom.

 Između ostalog, diskutovali su o poslovanju Sportskog centra Borik za prošlu, kao i planu rada za ovu godinu.

Sportski centar Borik zadržao je, uprkos pandemiji, kvalitet i kontinuitet u radu. Sve poteškoće uspješno su prevaziđene, te usluge sporta nikome nisu bile uskraćene, ističe direktor ove ustanove Nenad Talić.

- Kako je 20 odsto termina otkazano odlukama Republičkog štaba, dostigli smo 350.000 - veći broj usluga u odnosu na budžet koji nam je dodijeljen i na te usluge - rekao je Talić.

Nakon izvještaja o poslovanju Sportskog centra za 2020. godinu, odbornici su jednoglasno pohvalili poslovanje ove ustanove, te usvojili izvještaj.

- Želja nam je da damo doprinos, a jedan do njih je i da dodijelimo SC Borik dvoranu na Bulevaru Stepe Stepanovića, kako bismo olakšali rad direktoru ove ustanove i sportskim kolektivima - rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Do kraja godine, u funkciji pored dvorane na Starčevici, trebalo bi da bude i dvorana na Laušu, što će dodatno rasteretiti termine za sportske klubove, ističe Talić.

- Ove dvije dvorane biće u sklopu osnovnih škola u naseljima i njih će do 17.00 časova koristiti đaci tih škola, a u popodnevnim časovima - sportisti u večernjim terminima - rekao je Talić.

I gradonačelnik Draško Stanivuković pohvalio je rad Sportskog centra Borik i najavio nova ulaganja u sportsku infrastrukturu.

- Mislim da će Grad Banjaluka sa ovih pet miliona od sportskih terena i dvorana, zaokružiti kompletnu priču - rekao je stanivuković.

Na dnevnom redu Skupštine je i više regulacionih planova, te odluka o produženju zakupa pod posebnim uslovima za više udruženja. Peta redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka, posljednja je pred ljetnu pauzu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana