Skupština grada o kadrovskim promjenama: Malinović mijenja Đuricu

Vesna Popović
Skupština grada o kadrovskim promjenama: Malinović mijenja Đuricu

Banjaluka - Dosadašnji šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu Milenko Malinović trebalo bi da na idućoj sjednici Skupštine grada bude imenovan za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja društvenih djelatnosti umjesto Radenka Đurice. Đurica je izabran za predsjednika Komisije za koncesije RS i napušta Gradsku upravu.

Potvrdio je to predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Zdravko Josipović i dodao da će to biti dio kadrovskih pitanja koje će ova komisija razmatrati u ponedjeljak 26. oktobra.

Kazao je da će te odluke biti dodate na dnevni red iduće sjednice gradskog parlamenta čije održavanje je planirano za 27. oktobar. 

- Na sastanku Komisije i Skupštine biće raspravljano o razrješenjima dosadašnjeg načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenka Đuricu i direktora Gradske razvojne agencije (CIDEA) Nenada Račića. Isto tako biće predloženo odbornicima da se donese odluka o objavljivanju konkursa za izbora na ove dvije važne funkcije  - naveo je Josipović.

I Račić kao i Đurica su podnijeli ostavke na svoje funkcije zbog prelaska u Komisiju za koncesije RS.

Josipović nije mogao precizirati ko će obavljati funkciju vršioca dužnosti direktora CIDEA po odlasku Račića.

Ovo direktorsko mjesto po kaolicionom dogovoru, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), pripada kadru SNSD-u.

Šef kluba odbornika ove stranke Duško Račić nije mogao precizirati ko bi to mogao biti.

- Gradonačelnik Slobodan Gavranović može imenovati  v.d.  direktora bilo koje ustanove bez konsultacije Skupštine grada. Imali smo sastanak kluba i nekoliko imena je u igri ali pošto gradonačelnik nije bio prisutan ne znam kakva je njegova konačna odluka - naveo je Račić.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli dobiti informacije od gradonačelnika Slobodan Gavranovića koga je imenovao za v.d. direktora CIDEA.

Račić

Direktor Gradske razvojne agencije Nenad Račić  rekao je da će na ovoj funkciji ostati do 1. novembra.

- Pošto prelazim u Komisiju za koncesije Republike Srpske  trebao bi predati dužnost svom nasljedniku ali još ne znam ko bi to mogao biti - kazao je Račić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana