Skupština grada Banjaluka: Odluka o neradnoj nedjelji na idućoj sjednici

Jelena Tanacković
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Nedjelja je dan za porodicu, dan za naše bližnje i one koje volimo, poručio je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Odluka o neradnoj nedjelji trebalo bi da se nađe na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine grada, a Stanivuković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je odluka strateška i racionalna.

- Uradili smo određena istraživanja, kao i tržišna. Kada izvučete prosjek u trgovinama je zaposleno preki 60 odsto žena, majki… Prvi njihov slobodan dan je svaki 10. ili 14. dan, a to znači razjedinjena porodica - rekao je Stanivuković.

Dodao je da je fokus na porodici, te da će sva politika biti usmjerena na to.

- Broj radnika bi se samo preraspodijelio, a grad je sproveo anketu gdje se 93 odsto ljudi pozitivno izjasnilo o neradnoj nedjelji. Treba da budemo jedinstveni u tom pogledu, da mijenjamo navike i mentalitet - kazao je Stanivuković.

Istakao je da je političari ne bi trebalo da gledaju kroz politiku, a da majkama izađu u susret.

- Pekare i cvjećare će raditi do 12 časova, ali ukoliko oni to žele, a svi ostali neće moći raditi. Čvrsto stojim iza ovoga, smatram da sve lokalne samouprave treba da ovo ispoštuju - kazao je Stanivuković.

++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana