Skupština grada Banjaluka danas o javnom prevozu

Jelena Tanacković
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Trinaesto zasjedanje Skupštine grada Banjaluka počelo je jutros aktuelnim časom, a na dnevnom redu pred odbornicima naći će se brojna važna pitanja poput prijedloga programa dodjele subvencija poslovnim subjektima, prijedloga odluka o privremenom zauzimanju javnih površina, te o davanju zemljišta u zakup.

Na prijedlog gradonačelnika Draška Stanivukovića, na dnevnom redu trebalo bi da se nađe prijedlog odluke o utvrđivanju cjenovnika javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Nakon što je Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline, kulturnog i prirodnog nasljeđa dala "zeleno svjetlo" prijedlogu izrade regulacionog plana koji predviđa izgradnju najvećeg gradskog parka između Bulevara srpske vojske, ulice Frana Supila, Univerzitetskog grada i rijeke Vrbas i ova tačka će se naći pred odbornicima.

Tačke koje se odnose na prodaju zemljišta i hale u Poslovnoj zoni u Ramićima nisu dobile podršku Komisije za privredu i razvoj, pa ove tačke neće biti predmet razmatranja skupštinskog zasjedanja.

Gradonačelnik je tokom aktuelnog časa rekao da bi trebalo da bude dopunjen dnevni red prijedlogom odluke o utvrđivanju cjenovnika javnog gradskog i prigradskog prevoza, te odluke o pomoći Ljubinje i Berkoviću u saniranju posljedica zemljotresa.

- Ako ne usvojimo novi cjenovnik, prevoznici nas mogu tužiti. Prevoznici traže 25 odsto, ali smo dogovorili da to bude 15 posto, iako je njihov zahtjev realan - rekao je Stanivuković.

Tačke koje se odnose na prodaju zemljišta i hale u Poslovnoj zoni u Ramićima nisu dobile podršku Komisije za privredu i razvoj. Sjednici prisustvuje 19 odbornika. Odbornici su trenutno na pauzi do 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana