Škola podržava akcije, ne i političku promociju

Aleksandar Stojanović
Škola podržava akcije, ne i političku promociju

BANjALUKA - Svi projekti i inicijative građana usmjereni prema mladima i učenicima uvijek će imati snažnu podršku rukovodstva škole, ali se ne smije dozvoliti korišćenje škole u političke svrhe.

Rekao je to direktor Osnovne škole “Miloš Crnjanski” na Petrićevcu Ognjen Kos povodom nedavnog slučaja kada je objavljeno da rukovodstvo ove škole nije dopustilo Udruženju građana “Petrićevac” da postavi table za koševe u školskom dvorištu.

On je dodao da namjerava da pozove predstavnike svih zainteresovanih udruženja građana na sastanak kako bi usaglasili buduće akcije te izbjegli nesporazume, jer, kako ističe, i rukovodstvo škole i udruženja građana očigledno imaju zajedničke ciljeve. 

- Kao direktor imam odgovornost da postupam po pravilima i zakonima i bez obzira na dobre namjere, nisam u mogućnosti da improvizujem kada se radi o poštovanju propisa. Oko svih projekata i akcija građana uvijek možemo da se dogovaramo i pomažemo jedni drugima, a tako će vjerujem biti i ovaj put. Važno je da razgovaramo i da pokušamo da radimo zajedno, jer tako ćemo više postići nego ako se radi na svoju ruku, bez odobrenja ili bez prethodnog dogovora - rekao je Kos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana