Skokovi sa mosta otvaraju “Ljeto na Vrbasu”

Aleksandra Todorović
Skokovi sa mosta otvaraju “Ljeto na Vrbasu”

BANjALUKA - Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova “Ljeta na Vrbasu”, u nedjelju, 11. jula, od 15 časova biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna sportska manifestacija.

Iz JU Turističke organizacije grada Banjaluke, koja je organizator manifestacije, saopštili su da je za učešće u skokovima sa Gradskog mosta prijavljeno više od 20 skakača i to iz Banjaluke, Zenice, Sarajeva, Mostara, Konjica, Cazina, Užica i Kragujevca.

Nešto ranije u nedjelju, sa početkom u 14 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk”.

- Manifestacija “Ljeto na Vrbasu” uobičajeno počinje drugog vikenda u julu, a ove godine njeno 68. izdanje do 25. jula ponudiće više sportskih i kulturno-zabavnih aktivnosti - kazali su iz Turističke organizacije grada.

Tako je, prema programu manifestacije “Ples pod zvijezdama” najavljen za 17. jul na plaži ispod dvorane “Obilićevo”, dok je sutradan 18. jula predviđen bioskop na otvorenom na platou tvrđave Kastel.

U završnom dijelu manifestacije 25. jula predviđene su trke dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka i “Kotlićijada” na plaži Abacija.

Naglasili su da manifestacija svake godine okupi veliki broj umjetnika, sportista, zabavljača i drugih banjalučkih udruženja i pojedinaca koji svojim aktivnostima na obalama Vrbasa zajedničkim snagama nastoje da prirede, iz godine u godinu, što bolje sadržaje.  

Predsjednik Dajak kluba Andrej Zamolo kazao je za “Glas Srpske” da ove godine očekuju učešće velikog broja dajkaša, te da se već uveliko pripremaju i uređuju svoje čamce za ovu manifestaciju.

- Prošle godine je, nažalost, zbog pandemije bio malo skromniji program i održan je samo rivalski dio vožnje dajak čamcima. Zato ove godine očekujemo bogat sadržaj i najveći broj učesnika do sada. Prijavljeni će se takmičiti u tri kategorije i to juniori, seniori i veterani - naglasio je Zamolo.

Istorijat

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime “Ljeto na Vrbasu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana