Skejt park niče kod dvorane “Obilićevo”

S. B.
Skejt park niče kod dvorane “Obilićevo”

BANjALUKA - Pokrenute su aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje prvog skejt parka u Banjaluci, po uzoru na svjetske i evropske gradove, saopštili su predstavnici grada.

Dodali su da su do sada urađeni urbanističko-tehnički uslovi i idejni projekat sa saglasnostima nadležnih institucija te pribavljeni lokacijski uslovi.

- Glavni projekat grad je dobio kroz donaciju od preduzeća “m:tel” u vrijednosti od 17.640 KM - poručili su predstavnici grada.

U okviru aktivnosti izgradnje skejt parka predstavnici grada održali su i više sastanaka sa predstavnicima udruženja skejtera.

Kako je predviđeno, skejt park trebalo bi da bude izgrađen na lokaciji u neposrednoj blizini dvorane “Obilićevo”. Kako je navedeno u projektu, kao dvije najveće cjeline izdvajaju se poligon za vožnju i urbani mobilijar sa klupama za sjedenje koji je raspodijeljen uz obodne ivice poligona za vožnju. “Ulazna zona” se formira uz ulicu Brace Potkonjaka iz koje je predviđen glavni pješački pristup parku. Tu će biti formirana popločana platforma sa mobilijarem za sjedenje. Drugi pješački pristup parku je sa pješačke staze koja se prostire u pravcu toka rijeke Vrbas. Uz tu stazu se formira zona sa mobilijarem za sjedenje i odmor.

Sama izrada glavnog projekta, kako ističe savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, bila je izuzetno zahtjevna i podrazumijevala je konsultaciju eminentnih stručnjaka specijalizovanih za izgradnju ovakvih projekata zahtjevnih u pogledu i vrsti materijala koji se koriste i same tehnike izgradnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana