Sjednica koju je zakazao Stanivuković nije održana zbog nedostatka kvoruma

Katarina Šaponja
Foto: Katarina Šaponja

BANjALUKA - Redovna sjednica Skupštine grada, koju je u skladu sa Poslovnikom Skupštine Grada juče zakazao gradonačelnik Draško Stanivuković, nije održana.

Razlog tome je što se, kao što su već ranije najavili predsjednik Skupštine ljubo Ninković i odbornici SNSDa i koalicije, nisu pojavili. 

Nije bilo predsjedavajućeg, kao ni dovoljno odbornika da bi se izabralo rukovodstvo i usvojio dnevni red.

- Uložili smo sve naše mogućnosti da imamo sjednicu Skupštine grada, ali nije se pojavio dovoljan broj odbornika - rekao je Stanivuković, te dodao da nije bilo ni 11 njih.

Kako navodi gradonačelnik, dao je sve što je u njegovoj mogućnosti, čak je i zakazao ovu sjednicu u skladu sa poslovnikom. 

- Predsjednik skupštine skakuće po cijevima umjesto da skakuće po svojoj stolici i radi svoj posao - rekao je on i dodao da ne postoji razlog da se odbornici ne pojave na ovoj sjednici.

Prema njegovim riječima, ponovo će zakazati sjednicu sa ovim tačkama dnevnog reda.

- Na sjednicu ne dolaze neradnici, kukavice i oni koji bježe od odgovornosti. Sakriju se u mišiju rupu i čekaju da dan prođe - kazao je on, te pozvao sve odbornike da se pojave na novoj sjednici Skupštine grada i glasaju za sve bitne tačke dnevnog reda.

- Zašto građani ne bi imali besplatne placeve, vodu, kolektor, ali i neradnu nedjelju, ostaću istrajan u ovoj borbi -  zaključio je Stanivuković.

Odbornica Narodnog fronta, Dijana Ješić, istakla je svoje nezadovoljstvo zbog neodržavanja sjednice, jer misli da  su mnoge tačke dnevnog reda bile bitne.

- Ne mogu da se ne zapitam zašto se rebalans budžeta za 2024. godinu nije našao na tačkama dnevnog reda, ni na ovoj ni prethodnim sjednicama - navela je Ješićeva.

Kako kaže, kroz rebalans mogu da rješavaju pitanje izjednačavanja subvencija privatnih i javnih vrtića kao i problem vodosnabdijevanja.

- Optužujem i predsjednika Skupštine što se ne zakazuju sjednice - istakla je ona, te dodala da očekuje da se održi bar još jedna redovna sjednica Skupštine grada.

Predsjednik skupštine Ljubo Ninković rekao je da sjednica nije zakazana u skladu sa poslovnikom, te kako je ovo bio još jedan propali projekat Draška Stanivukovića.

- Na sjednicu Skupštine je došlo samo osam odbornika - rekao je Ninković i dodao da u prijedlogu odluke za kreditno zaduženje od 10 miliona KM piše da će biti iskorišteno za finansiranje kapitalne investicije vode,

- Nigdje nije navedeno o kojim naseljima se radi, kao ni da li su to sistemi koji su trenutno u problemu poput Dragočaja, Ramića i Mišinog Hana - pojasnio je Ninković.
Prema njegovim riječima, oni žele ovim kreditom ispeglati svoje dugove, a ne riješiti trenutne probleme. 

- Građanima je svjesno izvršena redukcija vode, da bi oni riješili svoj lopovluk sa ovih 10 miliona KM - rekao je on.

Kako dodaje, što se tiče zakazivanja sjednice Skupštine grada konsultovaće se sa odbornicima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana