Sjednica Skupštine grada još nije zakazana: Subvencije na dugom štapu

Jasmina Salopek
Sjednica Skupštine grada još nije zakazana: Subvencije na dugom štapu

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je da Skupština grada još nije zakazala sjednicu na kojoj bi bila riješena mnoga aktuelna pitanja.

- Sve stavke, poput podrške poljoprivrednicima i privrednicima, subvencija za vrtiće, subvencije za javni prevoz, granta Domu zdravlja i slično, biće isplaćene odmah nakon proširenja budžetskog okvira i usvajanja rebalansa budžeta grada za 2023. godinu - istakao je Stanivuković.

Napomenuo je da se još čeka da rukovodstvo Skupštine grada zakaže sjednicu.

- Umjesto da počne da radi svoj posao i zakaže sjednicu, kako bi bila riješena mnoga aktuelna pitanja i bile usvojene važne odluke, predsjednik Skupštine grada zajedno sa svojim SNSD-om zakazuje proteste poljoprivrednika kojima upravo zbog neodržavanja sjednice nisu isplaćeni podsticaji. Kakav paradoks, bezobrazluk i neodgovornost - kazao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković juče je podržao protest poljoprivrednih proizvođača u parku na Bulevaru kod novog kružnog toka. Ninković je istakao da je detektovao dva problema.

- Prvi problem je taj što kasne ili nema isplata vezanih za subvencije poljoprivrednicima - rekao je on te dodao da je Skupština grada na vrijeme usvojila odluku i izglasala prijedlog komisije koji je gradonačelnik predložio.

- Ja sam ovdje došao na poziv poljoprivrednika, jer smatraju da treba da dobiju konkretne informacije, te da li je problem u nedostatku sredstava, te da li su sredstva potrošena u neke druge svrhe. Koji je tačno razlog zbog kojeg nema isplate subvencija prema poljoprivredniku - rekao je on i dodao da je drugi problem rušenje objekta “Krajiške kuće”.

Gradski menadžer Bojan Kresojević se pridružio ovom protestu te rekao da poljoprivrednici imaju podršku Gradske uprave.

- O tome svjedoči i to da je ova gradska administracija povećala 50 odsto budžet za poljoprivredu - rekao je on.

Dodao je da stoje iza projekta “Krajiška kuća”.

- Ovom prilikom pozivam sve odbornike da se usvoji rebalans budžeta, sa svim njegovim kategorijama, kako bi isplate išle onako kako je predviđeno - naveo je on te dodao da će napraviti “Krajišku kuću” na boljoj lokaciji.

Dodik pozvao na dogovor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da skupštinska većina u Banjaluci ima pravo da odlučuje, kao što to pravo ima i gradonačelnik, ali i da ih poziva da se dogovore.

- Ja pozivam da se oni dogovore i da se u tom pogledu zadovolje sve strane, a ne da se jedni osjećaju poniženo i prevareno, a drugi slavodobitno. To, naravno, ne ide. Ako hoće zajedničku sinergiju da naprave, onda se moraju dogovoriti - istakao je Dodik za “Nezavisne”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana