Skupštinska većina se nije pojavila, sjednica Skupštine grada odgođena za sedam dana

Jelena Tanacković
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Nastavak 13. sjednice Skupštine grada Banjaluka zakazana za danas neće biti održana, jer sjednici neće prisustvovati skupštinska većina.

Nastavak sjednice u Skupštini grada Banjaluka pomjerena je za sedam dana, jer se danas u skupštinskim klupama pojavilo osam odbornika grada Banjaluka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da se scenario ponavlja.

- Sjednice koje se otkazuju, kojih nema, znači blokada do kraja koje je trajalo do početka prošle godine. Nema ni jedne sjednice koja ne traje nekoliko sedmica - rekao je Stanivuković.

Ističe da je ovaj način iscrpljujući za rad grada.

- Regulacioni planovi će morati da čekaju, kao i tačke. Ovo iscrpljuje naš grad i naše resurse. Patološki me mrze, ali način na koji to rade štete gradu i građanima - kazao je Stanivuković.

Stanivuković ističe da nema razloga i objašnjenja što nema sjednice, a da je dužnost predsjednika Skupštine grada bila da dođe i utvrdi da ne postoji kvorum. On je predložio vanrednu sjednicu povodom rješenja problema za javni gradski prevoz.

- Ako nema Sjednice i tačke o prevozu, nema rješenja nego. Mi smo ponudili rješenje za prevoznike i više od toga ne možemo dati, a to je cjenovnik od 15 odsto i da sufinansiramo kategorije koje su najugroženije - rekao je Stanivuković.

Saša Lazić odbornik u Skupštini grada Banjaluka kaže da se stvari koje se ovako dešavaju je zločin prema građanima Banjaluke.

- Da se neko usudi da odbije izgradnju gradskog parka, poslovne zone u Ramićima i silnih drugih odgađanja koje su bitne za funkcionisanje grada, to nije normalno. Ovo nije prvi put da nema kvoruma. Napravljena je podjela da bi oni mogli opstati - rekao je Lazić.

Lazić dodaje da će početi peticija za izgradnju parka 9.maja kada grad održava program za druženje sa građanima na lokaciji između Bulevara srpske vojske, Ulice Frana Supila, Univerzitetskog grada i rijeke Vrbas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana