Sjednica Skupštine grada Banjaluka 3. marta, pred odbornicima imenovanje uprava institucija

Jelena Tanacković
Foto: J.Tanacković

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana u četvrtak 3. marta sa početkom u devet časova, a pred odbornicima će se naći 67. tačaka dnevnog reda, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Neke od tačaka sa dnevnog reda koje su na prethodnoj  sjednici izazvale buru Kolegijum je uvrstio u dnevni red iduće sjednice – između ostalih   Prijedlog odluke o utvrđivanju poreske stope za nepokretnosti na području grada Banjaluke.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je da će se na 14. sjednici na dnevnom redu naći pet novih tačaka, odnosno imenovanje članova upravnih odbora Banskog dvora, Centra za predškolsko vaspitanje, Centra za socijalni rad, Gradske razvojne agencije i Doma zdravlja.

-Očekujem da će se sjednica održati i da neće biti nikakvog problema- rekao je Ilić.

Istakao je da gradska preduzeća ulaze u problem jer ne mogu da funkcionišu u narednom periodu.

O problemu razmimoilaženja u vezi sa pojedinim tačkama odlučiće se na sastanku koji je zakazan za narednu sedmicu.

Gradonačelnik  Banjaluke  Draško Stanivuković rekao je da su nesuglasice o poslovnoj zoni Ramići koje su se desile tokom jučerašnjeg zasjedanja koje je prekinuto jer nije usvojen dnevni red, bile  besmislene.

- Ulazimo u reprizu  iste sjednice Skupštine koja je bila, otvaramo iste diskusije jer neko  ima viška vremena - naglasio je Stanivuković.

Dodao je da se nada da će se riješiti tačka dnevnog reda o porezu na nepokretnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana