Sjednica Skupštine grada Banjaluka 17. maja o novom cjenovniku za javni gradski i prigradski prevoz

Jelena Tanacković
Foto: J.T.

BANjALUKA- Na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banjaluka zakazana je šesta vanredna sjednica Skupštine grada za utorak, 17.maja sa početkom u deset časova o usvajanju novog cjenovnika za javni gradski i prigradski prevoz, te  imenovanju kadrova u javnim ustanovama grada i odluke o finansiranju omladinskih organizacija.

Gradonačelnik Draško Stanivuković  predložio je vanrednu sjednicu na kojoj bi se riješili problemi u javnom gradskom prevozu, dok je sa današnjeg zasjedanja Kolegijuma Skupštine grada odlučeno  da će se na dnevnom redu naći tačke koje se odnose na imenovanje članova upravnih odbora više ustanova.

Pet javnih ustanova koje su bez upravnih odbora su Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja, Gradska razvojna agencija, te  Banski dvor -Kulturni centar

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je  da nisu spremni da podrže odluku da građani plaćaju skuplje karte.

- Smatramo da grad ima u budžetu dovoljno sredstava da može da finansira. Oni su prethodnih dana protestovali da li će nastaviti do utorka, ne znam- rekao je Ilić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je dnevni red koji je došao u maju trebao biti u aprilu mjesecu.

- Jednostavno određene stvari kasne, tako gubite vrijeme, novac. Za javni prevoz smo sve rekli, biće 15 odsto i to grad preuzima na sebe 90 odsto sredstva - rekao je Stanivuković.

Istakao je da je novitet da će dio učenika koji putuje od Ade u školu na Starčevicu imati besplatan prevoz.

- Mi na ruralnim mjestima ispod 4 kilometra preuzimamo na sebe, na pojedenim mjestima još analiziramo. U junu i julu penzionere očekuje besplatan prevoz - kazao je Stanivuković.

Podsjećamo, nastavak redovne sjednice Skupštine grada nastaviće se sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana