Sjednica Skupštine grada 13. jula, na dnevnom redu 81 tačka

Srna
Sjednica Skupštine grada 13. jula, na dnevnom redu 81 tačka

BANjALUKA - Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 13. jula, a na dnevnom redu je 81 tačka, među kojima i regulacioni planovi, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma gradskog parlamenta.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da se za naredbu sjednicu „nakupio priličan broj materijala, kao što su regulacioni planovi i prostori koji se daju u zakup“. 

Ilić je rekao da je ovo posljednje zasjedanje gradskog parlamenta pred ljetnu pauzu. 

- Početkom septembra zakazaćemo novu sjednicu Kolegijuma i vjerujem da će biti dosta obimna s obzirom na to da će se sakupiti materijala tokom jula i avgusta - naveo je Ilić. 

On je ocijenio da se do sada radilo dobrim tepmpom i da je, uz redovne, bilo i više vanrednih sjednica. 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je gradska administracija opredijeljena da istraje na odluci o određivanju prostora za održavanje javnih skupova. 

Stanivuković je rekao da je na dnevnom redu više regulacionih planova, te odluka o produženju zakupa pod posebnim uslovima za više udruženja, kao jedna vrsta podrške. 

- Ide i nova odluka o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima za ona pravna lica, republičke ustanove, koje imaju velike budžete. Smatramo da nije fer da oni sa velikim budžetima plaćaju zakup sa 90 odsto popusta - naveo je Stanivuković. 

Na narednom zasjedanju naći će se i prijedlog odluke o prenosu vlasništva novoizgrađene dvorane u naselju Stračevica na upravljanje Sportskom centru „Borik“ kako bi bila u potpunoj funkciji tokom ljeta. 

Pred odbornicima će se naći i izvještaji o komunalnoj potrošnji, građenju i uređenju zemljišta za prošlu godinu, izvještaji o radu u 2020. godini i planovi rada ustanova Centra za predškolsko vapsitanje i obrazovanje i Sportskog centra „Borik“. 
Na dnevni red ponovo je predložena odluka o određivanju prostora za održavanje javnih skupova. 

Sjednica će biti održana u sali Skupštine grada sa početkom u 9.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana