Sjednica skupštine grada 12. februara

Srna
Sjednica skupštine grada 12. februara

BANjALUKA - Na sjednici Skupštine grada Banjaluka, zakazanoj za 12. februar, naći će se i izmjena dijela regulacionog plana centralne gradske zone, kako bi bila ucrtana pobjednička rješenja sa međunarodnog konkursa za novi izgled gradskog jezgra, saopšteno je danas nakon Kolegijuma banjalučkog parlamenta.

Uz ovaj, odbornici će razmatrati još 33 tačke dnevnog reda, a među njima i izmjenu regulacionog plana za lokaciju budućeg naučno-tehnološkog parka u Banjaluci, što je prvi proceduralni korak u pravcu izgradnje ovog parka.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić podsjetio je da je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ranije najavio osnivanje ovog parka gdje će svi oni koji žele da pokrenu vlastiti posao, posebno u oblasti informacionih tehnologija, dobiti tu priliku.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić rekao je da će na sjednici biti više odluka o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima za više udruženja i organizacija.

Amidžić je rekao da će osim toga, poljoprivrednicima na licitacijama biti ponuđeno i poljoprivredno zemljište kako bi započeli ili proširili svoju proizvodnju.

"Prijedlog odluke o raspisivanju ovog poziva naći će se na dnevnom redu februarske sjednice", rekao je Amidžić.

Kolegjium je danas donio odluku o raspisivanju poziva za dodjelu akreditacija za prisustvovanje sjednicama radnih tijela, za ukupno 13 komisija i savjeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana