Sjednica banjalučke skupštine 29. juna, neradna nedjelja opet nije na dnevnom redu

Jelena Tanacković
Sjednica banjalučke skupštine 29. juna, neradna nedjelja opet nije na dnevnom redu

BANjALUKA - Naredna sjednica Skupštine grada Banjaluka zakazana je za 29. jun sa početkom u devet časova, a sa dnevnog reda skinute su odluke o uvođenju neradne nedjelje i rebalansu budžeta grada, kao i prijedlog odluke o odobravanju sredstava subvencije privrednom društvu "Eko toplane", odlučio je danas kolegijum Skupštine grada Banjaluka.

Na skupštinskom kolegijumu nisu bili prisutni gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Sa predloženog dnevnog reda skupštinski kolegijum je skinuo tačke među kojima su rebalans budžeta grada, odluka o neradnoj nedjelji, odluka o odobravanju subvencija "Eko toplanama", kao i set regulacionih planova, dok će odbornici raspravljati o izgradnji gradskog najvećeg parka.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić istakao je da je ideja o neradnoj nedjelji dobra odluka.

- Ona ima svoje prednosti, ali trebao se naći nacrt odluke, kako bi javnost, zaposleni i poslodavci imali više informacija. Nemamo podatke o finansijskim efektima za budžet grada Banjaluka - rekao je Čudić.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da sve što je bilo bitno na ovoj sjednici nije prošlo.

- Ne postoji politički konsenzus, nije mi jasno kakav treba da postoji za bolje grijanje u Banjaluci. Sve, što je važno za Banjaluku, odbijeno je - rekao je Kresojević.

Dodao je da odbornici Skupštine grada neće da dozvole ekonomski i društveni razvoj grada.

- Rebalans budžeta koji je usvojen 2021. godine bez SNSD-a dao je Banjaluci novi izgled. Njihov cilj je da opstrišu i da se prave nevješti za sve dobro što predložimo - naglasio je Kresojević.

Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić Medo ističe da je najnoviji trend da se tačke obaraju na kolegijumu, dok se ranije to dešavalo na Skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana