Situacija sa vodosnabdijevanjem u Banjaluci se stabilizuje

Srna
Situacija sa vodosnabdijevanjem u Banjaluci se stabilizuje

BANjALUKA - Problemi sa vodosnabijevanjem na području Banjaluke, koje je izazvao nestanak električne energije, uglavnom su riješeni, a u toku dana situacija treba da se potpuno stabilizuje, rečeno je Srni u banjalučkom "Vodovodu".

Iz "Vodovoda" su istakli da su juče u popodnevnim časovima pušteni u rad rezervoari "Kočićev vijenac dva" i "Paprikovac dva" sa kojih se vodom snabdijevaju više zone Lauša, Paprikovca, Petrićevac, Šibovi, naselja Sunca i Mjeseca.

U rezervoaru "Tunjice jedan" ostvaren je uslov da počne prepumpavanje u rezervoar Ramići, pa se očekuje da će u narednim časovima vodu dobiti Kuljani, više zone Dragočaja, Ramići.

"Koliko će vode imati, najviše zavisi od potrošnje, stoga apelujemo da se voda racionalno troši", poručili su iz "Vodovoda".

U "Vodovodu" su najavili da će cisterne Civilne zaštite danas obilaziti naselja i dostavljati vodu i kanistere, pa će jutros to biti u Dragočaju, a blagovremeno će biti dostavljen plan za ostala ugrožena područja.

Kako je naglašeno, naselja Ljubačevo, Donja Kola i Kola su dobila vodu, a voda je nešto prije 7.00 časova puštena i naselju Rekavice.

Iz "Vodovoda" ističu da vodu nema Bočac pošto je u toku zamjena pumpe, ali će i taj problem biti riješen u toku dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana