Šeranić: Zahvaljujući mjerama nijedan slučaj zaraze virusom korona u Gerontološkom centru u Banjaluci

Srna
Šeranić: Zahvaljujući mjerama nijedan slučaj zaraze virusom korona u Gerontološkom centru u Banjaluci

BANjALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo mjerama sprovedenim u Gerontološkom centru u Banjaluci, zahvaljujući kojima u ovoj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Prilikom posjete ovoj ustanovi, Šeranić je istakao da je riječ o veoma rizičnoj populaciji unutar kolektivnog smještaja, najvećeg takve vrste u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Šeranić je napomenuo da se u ovoj ustanovi i prije pojave virusa korona, u februaru, počelo sa primjenom mjera dezinfekcije i izolacije.

"Ovakve ustanove su primjer da disciplina osoblja i dosljedna primjena preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske jesu najbolja odbrana u uslovima epidemije", naglasio je Šeranić.

On je podsjetio da je u ovoj ustanovi sproveden epidemiološki nadzor Instituta za javno zdarvstvo i Doma zdravlja Banjaluka, testirani su svi radnici i svi su bili negativni na novi virus korona.

"Takođe, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i donatori pružili su podršku ustanovama socijalne zaštite u vidu dezinfekcionih, higijenskih i zaštitnih sredstava", rekao je Šeranić.

Na današnjem sastanku sa rukovodstvom Gerontološkog centra razgovarano je o postepenom povratku u redovan sistem rada ove ustanove.

Osim Šeranića, u posjeti Gerontološkom centru bio je i pomoćnik ministra u Resoru za socijalnu, porodičnu i dječju zaštitu Vladimir Makarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana