Selak: Sretenje - praznik za sve Srbe

Srna
Selak: Sretenje - praznik za sve Srbe

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak čestitao je danas Sretenje - Dan državnosti Srbije najvišim zvaničnicima i svim građanima, uz poruku da je Srbija matica i da je današnji praznik praznik za sve Srbe, ma gdje živjeli.

Selak je istakao da je Srbija danas nakon 217 godina od Prvog srpskog ustanka razvijeno i moderno društvo i primjer za zemlje regiona.

"Želim vam da nastavite da jačate Srbiju i da zajedno jačamo odnose i saradnju Srpske i Srbije na dobrobit svih. Srećan Dan Državnosti", navodi se u čestitki.

Selak je čestitku uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Ani Brnabić, predsjedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću i svim građanima Srbije.

U Srbiji će danas polaganjem vijenaca, svečanom državnom ceremonijom u Orašcu, te dodjelom ordena u Beogradu biti obilježen Dan državnosti, u znak sjećanja na dva važna događaja iz istorije Srbije, koja su se desila na Sretenje, 15. februara - Prvi srpski ustanak koji je izbio 1804. godine i proglašenje Sretenjskog ustava 1835. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana