SC “Borik”: Odbačena inicijativa da se dvorana nazove po Benešu

G.S.
SC “Borik”: Odbačena inicijativa da se dvorana nazove po Benešu

BANjALUKA - Upravni odbor Sportskog centra “Borik” nije prihvatio inicijativu sportista, sportskih radnika i novinara da se naziv dvorane “Borik”, kao dijela SC “Borik”, preimenuje i da dvorana ponese ime Marijana Beneša.

Kako su obrazložili, UO je mišljenja da, iako saglasan sa inicijativom za promjenu naziva, ne postoji izvjesnost u pogledu broja lica zainteresovanih za inicijativu.

U mišljenju dostavljenom Gradskoj upravi, a koje je potpisao predsjednik UO Radenko Jotanović, navodi se da je nakon dopisa gradonačelnika Draška Stanivukovića u martu, kojim izražava saglasnost da se dvorana “Borik” zove “Marijan Beneš”, UO u aprilu održao sjednicu i donio odluku da je saglasan sa inicijativom, te obavezao rukovodstvo SC “Borik” da formira komisiju za sprovođenje ankete kod korisnika ustanove da li su saglasni za promjenu naziva.

Na sjednici u septembru UO je razmatrao informaciju o anketi. U dopisu navode da je od 41 korisnika kojima je upućeno pitanje odgovorilo samo njih šest, od kojih dva podržavaju inicijativu, dva su protiv, jedan je uzdržan, a jedan se izjasnio da nije kvalifikovan za davanje odgovora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana