Savremeno izvođenje nastave: Osnovna škola u Banjaluci dobila pametnu tablu

GS
Savremeno izvođenje nastave: Osnovna škola u Banjaluci dobila pametnu tablu

Učenici i nastavnici banjalučke Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ od danas će imati mogućnost rada na pametnoj tabli, a sve sa ciljem unapređenja nastavnog procesa.

U sklopu društveno odgovornog projekta „Pametne table za NAJ škole“, azerbejdžanska kompanija Azvirt je danas ovoj obrazovnoj ustanovi, u banjalučkom naselju Petrićevac, donirala pametnu tablu za potrebe savremenog izvođenja nastave.

Ovu tablu, koja tipičnu lekciju pretvara u zanimljiv i interaktivan rad kroz zabavu, predstavnicima škole je uručio Ahmet Murat Turkoglu, generalni direktor kompanije Azvirt. Tom prilikom on je istakao da je ovo samo jedna od društveno odgovornih aktivnosti kojima oni, kao strana kompanija, žele da doprinesu razvoju zajednice u kojoj posluju.

„Mi u Azvirtu vjerujemo da su mladi  naša budućnost i zato smo uvijek spremni da se uključimo i pomognemo kada je riječ o obrazovanju i sticanju znanja. Niko ne može da riješi sve, ali svako od nas može i mora da učini nešto. Svuda gdje radimo, doprinosimo razvoju lokalnih zajednica i svuda smo prepoznati kao korisni član društva u kome stvaramo. Nekada je to kroz stipendije ili kroz pomoć bolnicama, kao što je bilo tokom kovida, ili kroz saradnju sa sportskim udruženjima. Mi smo više od decenije prisutni u regionu, gdje smo radili i dalje radimo na veoma značajnim infrastrukturnim projektima, ali smo već nekoliko godina aktivni u BiH i smatramo  se dijelom društva. Uostalom, i više od 95% naših zaposlenih su građani BiH, pa je prirodno da pokrećemo lijepe i korisne projekte. Smatramo da je to naša dužnost, ali i veliko zadovoljstvo. Želja nam je da,  kao i uvijek i svuda gdje radimo, gradimo odlične puteve i mostove, ali i prijateljske veze između naših naroda“, poručio je Turkoglu.

Uz elektronsku pametnu tablu nastavnici će dobiti nove mogućnosti da organiziraju bolje i interesantnije časove, ali i olakšaju učenicima usvajanje novog gradiva. Nikola Radulović, direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, kaže da je važno unapređivati nastavni proces i biti u korak sa vremenom, a ova donacija će, dodaje, doprinijeti upravo tome. On se nada da će pametna tabla uveliko olakšati posao nastavnicima i dodatno približiti gradivo novim generacijama.

„U ime Osnovne škole 'Miloš Crnjanski' i u svoje lično, od srca se zahvaljujem kompaniji Azvirt na ovom savršenom i prelijepom poklonu koji će, aposlutno sam siguran, doprinijeti vrhunskom razvoju i usavršavanju našeg nastavnog proseca. Isto tako, iskreno se nadam i vjerujem da ćemo u skorijoj budućnosti raditi na drugim poljima u vezi sa razvojem naše škole, jer mislim da ova kompanija to zaslužuje, a ja vjeruem da ćemo mi na svim poljima opravdati njihovo povjerenje“, istakao je Radulović.

Inače, društveno odgovorni projekat „Pametne table za NAJ škole“ kompanija Azvirt realizuje tokom maja i juna u četiri lokalne zajednice u BiH. Do sada, pored OŠ „Miloš Crnjanski“ interaktivna ploča darovana je OŠ „Ćamil Sijarić“ u Nemiloj, kod Zenice i OŠ „Skender Kulenović“ iz Sarajeva. Pored pomenutih škola, slijede istovjetne aktivnosti i u Mostaru, gdje će kao poklon kompanije Azvirt, pametne table biti uručene predstavnicima JU „VI osnovna škola“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana