Savjeti mjesnih zajednica iduće godine dobijaju nove članove

Vesna Popović
Savjeti mjesnih zajednica iduće godine dobijaju nove članove

Banjaluka - Za predstojeće izbore članova savjeta mjesnih zajednica, koji će biti održani iduće godine, biće potrebno 300.000 KM.

Potvrdio je to predsjednik Gradske izborne komisije Aleksandar Radeta i dodao da ovaj novac odlukom treba da izdvoji Skupština grada.

- Programom rada procijenili smo da će 300.000 koštati štampanje listića, objavljivanje, prebrojavanje glasova te rad biračkih odbora - rekao je Radeta.

On je objasnio da je razlog zbog kojeg se ovi izbori održavaju iduće godine, a ne 2016. nakon lokalnih izbora zato što u tom periodu predstavnicima MZ-a ističu mandati.

- Mandati članovima savjeta mjesnih zajednica isteći će u periodu od marta do septembra 2015. godine, zbog čega nakon toga izbori moraju biti održani - precizirao je Radeta.

On je naglasio da izbori neće biti održani istog dana u svim MZ.

- Imamo instrukcije od Skupštine grada da u zavisnosti od toga kad kome ističe mandat tada treba i da raspisujemo izbore za savjete mjesnih zajednica. Izbore ćemo grupisati po mjesnim zajednicama. Tako će se jednog vikenda izbori održati u jednoj grupi od tri do četiri mjesne zajednice pa za 15 dana u drugoj grupi - precizirao je Radeta.

Naglasio je da će građani birati svoje predstavnike u MZ-ovima putem glasačkih listića.

U Gradskoj upravi su potvrdili da će se izbori za savjete MZ održati u 2015. godini.

- Naredne godine biće određeni tačni termini, a odlučivaće se putem glasačkih listića. Sprovođenje izbora je u nadležnosti Gradske izborne komisije - dodali su u Gradskoj upravi.

Naknada

Aleksandar Radeta rekao je da je više od pola članova biračkih odbora na opštim izborima preuzelo naknadu.

- U sobi broj 15 u Gradskoj upravi mogu preuzeti novac. Odlučili smo se na ovaj način isplate, jer veliki broj članova nije imao žiro-račun - naveo je Radeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana