Sat ne radi i nema ko da ga popravi

I. P.
Sat ne radi i nema ko da ga popravi

Banjaluka - Jedan od dva javna sata u naselju Obilićevo već nekoliko dana ne radi i nema ko da ga popravi.

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, Gradska uprava još nije produžila ugovor o održavanju javnih satova sa preduzećem "Vrančić", koje je u proteklom periodu bilo zaduženo za održavanje časovnika. Ugovor o saradnji istekao je još polovinom prošle godine.

Zbog toga kvar na satu u Obilićevu nije otklonjen niti je poznat razlog kvara. Do ranijih kvarova na istom satu dolazilo je zbog prekida napajanja strujom.

Mještanin naselja Obilićevo Marko Rodić kaže da na javnom časovniku u ulici Cara Lazara kazaljke stoje i pokazuju pogrešno vrijeme.

- Imam naviku da kad god prolazim pogledam na sat, međutim on ne radi već nekoliko dana i u svako doba dana pokazuje da je 6.25 časova, pa izaziva podsmijeh kod prolaznika. Trebalo bi voditi računa o javnim satovima - rekao je Rodić.

Javni satovi se nalaze na zgradi Muzeja savremene umjetnosti, na raskrsnici ulica Krajiških brigada i Trive Amelice, Sime Matavulja, Dragiše Vasića, ulica Miloša Obilića i Gavrila Principa, Majke Jugovića i Desanke Maksimović, Cara Lazara, Bulevaru Živojina Mišića, raskrsnici ulica Branka Popovića i Kojića pu­t i na zgradi Arhiva Republike Srpske.

Prema programu zajedničke komunalne potrošnje grada za 2016. godinu, za održavanja javnih satova izdvojeno je 10.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana