Šargovačka b.b. najčešća adresa

Jasmina Perišić
Šargovačka b.b. najčešća adresa

Banjaluka - Ulice u naseljima Srpski Milanovac i Drakulić dobile su nazive prije nekoliko godina, ali većina mještana do danas nije promijenila adresu u dokumentima, a ni u ustanovama iz kojih im stižu računi.

Uprkos novim adresama, poštari ih i dalje traže na starim.

- Većina ljudi kojima nosim poštu i račune u naselje Srpski Milanovac ima adresu Šargovačka b.b. Sreća je da radim više godina pa poznajem sva domaćinstva, ali u slučaju da dođe novi poštar, pomučiće se dok nađe primaoca pošte. Slično stanje je i u Drakuliću - rekao je lokalni poštar koji nije želio da mu spomenemo ime.

On je dodao da to ne bi bilo toliko čudno da mještani nisu godinama insistirali da njihove ulice dobiju nazive, koji im sada puno ne znače.

Iz "Elektrokrajine" su potvrdili da mnogi potrošači nisu prijavili nove adrese.

- Ipak nemamo problem sa dostavljanjem računa jer je većina njih prijavila novi naziv ulice - rekli su iz "Elektrokrajine".

Mještanin Srpskog Milanovca Željko Tadić rekao je da je prije dvije godine ovo naselje dobilo nazive ulica.

- Nisam promijenio svoju adresu u dokumentima, a ni u ustanovama iz kojih mi šalju račune. Računi mi stižu uredno kao i do sada, pa nisam osjetio potrebu da javljam bilo kome novi naziv ulice. Spomenuo bih to da većina mještana ne prihvata naziv naselja. Naselje se oduvijek zvalo Šargovac i događaje iz Drugog svjetskog rata pamtiće Šargovac, a ne Srpski Milanovac - rekao je Tadić. Sa njim se složio i predsjednik ove mjesne zajednice Radovan Ilić.

Predsjednik mjesne zajednice Drakulić Ilija Đukić rekao je da je to problem nesavjesnih građana.

- Mislim da u našem naselju takvih slučajeva najviše ima u ulici 7. februara, koja se ranije zvala Mlađe Ćusića - rekao je Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana