Saradnja “Vodovoda” i osnovaca povodom 22. aprila: Učenici ukazuju na značaj pitke vode

G.S.
Saradnja “Vodovoda” i osnovaca povodom 22. aprila: Učenici ukazuju na značaj pitke vode

BANjALUKA - Povodom obilježavanja 22. aprila, Svjetskog dana voda, preduzeće “Vodovod” organizuje niz aktivnosti kako bi ukazali na značaj pitke vode kao prirodnog resursa, a najviše događaja biće posvećeno osnovcima.

Cilj jeste da razviju svijest o značaju vode, kod najmlađih ali i da podsjete i starije sugrađane. Vršilac dužnosti direktora “Vodovoda” Predrag Duduković kazao je da je njihova djelatnost isporuka vode te da im je u interesu da ta voda bude bolja, ispravnija i zdravstveno bezbjednija.

- To ne možemo postići sami već nam je potrebna pomoć građana, kako bi sačuvali blago koje imamo, a to je voda za piće - kazao je Duduković.

U aktivnostima “Vodovoda” učestvovaće i banjalučki osnovci.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen dodao je da se radi o tradicionalnoj saradnji sa “Vodovodom”.

- Ove godine konkursna tema su podzemne vode, a učenici 26 osnovnih škola bave se tom tematikom najčešće kroz ekološke sekcije - kazao je Popržen i dodao da će radovi učenika biti prezentovani na izložbama.

Šef Odjeljenja za ekologiju u “Vodovodu” Marijana Bijelić rekla je da ovim aktivnostima žele da ukažu na značaj vode.

Sutra će u Domu omladine s početkom u 12 časova biti održana poster-prezentacija osnovaca, koji su učestvovali na konkursu “Vodovoda” i na kreativan način odgovorili na temu o podzemnim vodama. U amfiteatru će biti organizovana panel diskusija o aktuelnim pitanjima o istoj temi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana