Sanirani vodotoci u Mišinom Hanu i u Donjoj Piskavici

G.S.
Sanirani vodotoci u Mišinom Hanu i u Donjoj Piskavici

BANjALUKA - Nakon nedavnih obilnijih padavina nadležne gradske službe identifikovale su kritične tačke u Mišinom Hanu na rijeci Ivaštanki i u Donjoj Piskavici na Prijekoj rijeci te počele njihovu sanaciju.

- U toku je sanacija ovih kritičnih tačaka s ciljem zaštite od štetnog djelovanja voda, tj. eventualnih poplava - kazao je ovlašćeni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić te precizirao da je u Mišinom Hanu obavljeno i produbljivanje korita rijeke Ivaštanke.

Kako je istakao, ove aktivnosti s ciljem smanjenja rizika od poplava odvijaju se u okviru redovnog, ali i vanrednog održavanja i uređenja vodotokova.

Da bi bio smanjen rizik od poplava i izlijevanja iz korita, tokom ove godine obavljeni su obimni radovi i uređeno je više vodotoka na području grada, a za šta je izdvojeno više od 600.000 KM.

Iz grada podsjećaju da su sve gradske službe reagovale preventivno i na vrijeme na nedavne obilnije padavine te je pružena adekvatna pomoć, ne samo stanovnicima grada nego i drugih lokalnih zajednica kojima je bilo potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana