Sanirana oštećenja na oko 50 igrališta: Bezbjednija mjesta za igru mališana

Aleksandra Todorović
Sanirana oštećenja na oko 50 igrališta: Bezbjednija mjesta za igru mališana

BANjALUKA - Na oko 50 igrališta u gradu popravljene su sprave, koje su uglavnom oštetili neodgovorni pojedinci.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, u ovoj godini, u okviru redovnog održavanja komunalne opreme sanirano je dječje igralište u ulici Vase Pelagića, gdje su postavljena nova sjedišta na ljuljaškama i klackalicama, novi lanci, zamijenjene daske na klupama i lakirane konstrukcije sprava.

- Popravljena je i ljuljaška na igralištu u ulici Sime Miljuša, na kojoj su bili pokidani lanci na dijelu za sjedenje. Na igralištu u ulici Rade Vranješević postavljen je novi krov na toboganu, jer je prethodni uništen te su sanirane klackalica i njihalica - kažu u odjeljenju.

Obnovljeni su i rekviziti za igru na po tri igrališta u ulicama Federika Garsije Lorke i Đure Đakovića.

- Sanacionim radovima od početka godine bila su obuhvaćena i igrališta u ulicama: Anđe Knežević - uz OŠ “Jovan Cvijić”, Vase Pelagića, Vojvode Momčila, Majke Jevrosime, Braće Pantića, Dubička, Rajka Bosnića, Carice Milice, Siniše Mijatovića u Vrbanji, Rade Radića, Stanka Božića - Kobre, Banović Strahinje, Dragiše Vasića, Stevana Mokranjca, Bitoljska, Beogradska, Sime Matavulja, Krfska, Živojina Mišića kod br. 15 i 56, Knežopoljska, Tihomira Tihe Damjanovića, Miloša Obilića, Bogdana Žerajića, Gavrila Principa i Vladimira Rolovića, kao i na Bulevaru cara Dušana, Bulevaru Milutina Milankovića, Kojića putu u dvorištu škole, u Gornjoj Piskavici, Zelenom viru, kod škole u Šargovcu, u Krupi na Vrbasu te u Parku “Mladen Stojanović” - naglasili su iz odjeljenja.

Pozvali su sugrađane da čuvaju igrališta da bi bila bezbjedna za igru najmlađih.

Osim toga, u toku je gradnja novog igrališta u Mišinom Hanu. Pored igrališta predviđeno je i uređenje dijela zelene površine za mali fudbal.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Mišin Han Dražena Ajder kazala je za “Glas Srpske” da će izgradnja prvog igrališta u ovom naselju biti od ogromnog značaja za njegove najmlađe stanovnike.

- U Bronzanom Majdanu, posebno u centralnom djelu Lipovac, ima mnogo djece koja nemaju gotovo nikakve zabavne sadržaje. Ovo će biti prvo igralište u našoj mjesnoj zajednici i u mnogome će učiniti bogatijim i kvalitetnijim djetinjstvo naših najmlađih mještana - kazala je Ajderova.

Bronzani majdan

Mjesto za igru dobiće i mališani u Bronzanom Majdanu. Prvo dječje igralište u tom naselju biće izgrađeno u sklopu dvorišta Osnovne škole “Mladen Stojanović”, za šta je u toku izbor izvođača radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana