Saniran krov na OŠ „Dositej Obradović”

G.S.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Krov Osnovne škole „Dositej Obradović” je uspješno saniran , za šta su sredstva obezbijedili Ambasada Bugarske u BiH u saradnji sa Bugarskom razvojnom agencijom i Grad Banja Luka.

Savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo kazala je da se u posljednje tri godine bilježi rekordna ulaganja gradske administracije u obrazovanje na teritoriji Banje Luke.

-Pored izgradnje novih škola, izdvojili smo značajno veća sredstva i za rekonstrukciju i podršku školama u odnosu na raniji period – poručila je Šukalo i zahvalila gradskom timu za pripremu projekata za međunarodne organizacije koji je za ovaj projekat aplicirao i dobio podršku za projekat od Ambasade Bugarske.

Naglasila je da će fokus i dalje biti na podršci obrazovanju.

- Stiže nam nova školska godina i besplatni udžbenici. Radimo i detaljne analize za naredni period, a sve kako bi uslovi za naše školarce bili što bolji – rekla je Šukalo, navodeći da su u planu i projekti rekonstrukcije dvije kotlovnice u OŠ „Đura Jakšić” i u Poljoprivrednoj školi.

Direktor OŠ „Dositej Obradović”, Danijela Lolić kazala je da je rekonstrukcija krova uspješno završena, na čemu je zahvalila Ambasadi Bugarske i Gradu Banjoj Luci koji su sufinansirali ovaj projekat.

-Ovo je zaista vrijedna investicija, koja je na dobrobit svih naših učenika i zaposlenih – kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana