Saniran dio klizišta na Poniru

G.S.
Saniran dio klizišta na Poniru

Banjaluka - Sanacija klizišta Ponir dva u mjesnoj zajednici Debeljaci je završena, a uskoro će početi i sanacija klizišta Ponir jedan u ovom naselju.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da dužina oba klizišta iznosi 140 metara.

- Klizište Ponir dva dugo je oko 90 metara i za njegovu sanaciju prvi put na ovim prostorima korišćena je montažna konstrukcija elemenata koji su vodopropusni i prilagodljivi terenu, što je veoma značajno zbog sprečavanja daljeg odrona - objasnio je Novaković.

Dodao je da je pomenuto klizište jedno od najvećih na području grada koje je u velikoj mjeri ugrozilo puteve u dijelu Debeljaka.

Prema njegovim riječima, sanacija klizišta Ponir jedan trebalo bi da bude završena do polovine jula.

- Dužina klizišta je oko 50 metara i ono će biti sanirano tako što će ispod klizišta biti izgrađen potporni zid - kazao je Novaković.

Vrijednost ove investicije je 540.000 KM, a novac je obezbijedio Republički štab za sanaciju posljedica od poplava. Prema programu zajedničke komunalne potrošnje, u toku ove godine za sanaciju klizišta biće izdvojeno 600.000 KM.

- Prioritetna klizišta za sanaciju su u ulicama Mlađe Ćusića, Vojvode Uroša Drenovića, Bilećka, Karađorđeva, Franca Šuberta te ulica Karanovića - stoji u programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana