Sanacija klizišta i novi put u Priječanima

Aleksandar Stojanović
Sanacija klizišta i novi put u Priječanima

BANjALUKA - Sanacija klizišta dužine oko 200 metara i nastavak izgradnje moderne saobraćajnice u naselju Priječani počela je juče, a vrijednost radova je oko 1,1 milion KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić podsjetio je da je prošle godine urađen prvi dio velikog projekta i istakao da ovo predstavlja nastavljak radova na jednoj od frekventnijih saobraćajnica za Priječane, koja treba da se radi cijelom dužinom i povezuje dalje prema Velikom Blaškom i Laktašima.

- Radovi podrazumjevaju ozbiljnu sanaciju klizišta koje ćemo raditi zajedno sa "Vodama Srpske", a mještani Priječana dobiće modernu saobraćajnicu, uz oborinsku kanalizaciju, trotoare, autobusko stajalište i javnu rasvjetu – rekao je Radojičić.

Dodao je da je rok za završetak radova 200 dana, ali da će to zavisiti i od vremenskih uslova, budući da predstoji zimski period.

- Veliki broj ljudi se nalazi uz samu saobraćajnicu i ovo će biti izuzetno važno ne samo za Priječane, već i za ostale građane. Planirano je da cijela saobraćajnica bude rađena u fazama kroz cijelo naselje i dalje prema Velikom Blaškom i Laktašima – zaključio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da se rješavanjem ove kritične tačke u naselju Priječani stvaraju pretpostavke da se ova saobraćajnica radi u punom profilu do centra naselja i dalje prema Laktašima.

- Želim da zamolim mještane za strpljenje zbog predstojećih, obimnih radova.  Nastojaćemo da tokom gradnje obustave saobraćaja na ovoj dionici budu u što kraćim intervalima – rekao je Sandić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Darko Škobić rekao je da su radovi značajni za Priječane, ali i za cijelu Banjaluku, jer ovaj put može biti i obilaznica pored grada od Kotor Varoša preko naselja Vrbanja, Česma i Priječani, te da se izlazi u Klašnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana