Sanacija brojnih prometnih saobraćajnica

J. T.
Sanacija brojnih prometnih saobraćajnica

BANjALUKA - Sanacija puteva, radovi na vodovodnim mrežama, izgradnja novih saobraćajnica, sanacija mostova te pojačano čišćenje grada, samo su neke od aktivnosti koje su započele dolaskom ljepšeg vremena, kažu iz Gradske uprave.

  Ističu da su počeli i radovi na izgradnji glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici u naselju Lauš, a riječ je o jednoj od većih investicija planiranih za ovu godinu.

Povoljni vremenski uslovi omogućili su i nastavak radova na izgradnji prvog dajak pristaništa, a počela je izgradnja sekundarne vodovodne mreže u zaseoku Preradi, čime će biti riješeno pitanje vodosnabdijevanja za oko 30 domaćinstava.

- Sanacija saobraćajnica već je urađena u ulicama Gorana Radulovića Bimbe, Kralja Petra I Karađorđevića, Jovana Dučića i Branka Radičevića te na Bulevaru cara Dušana, a radovi će biti nastavljeni i narednih dana u skladu sa vremenskim uslovima - kažu iz grada.

Iz grada poručuju da je lijepo vrijeme omogućilo da se počne sa pranjem ulica i da se pojačaju aktivnosti na održavanju higijene javnih površina.

Kako su rekli, predviđena je realizacija preko 300 projekata. Najavljuju da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji mosta u Trapistima, izgradnji mosta u Kaluđericama, Česmi, a ubrzo se očekuje i nastavak radova na rekonstrukciji centralne pješačke zone. Takođe, planirana je izgradnja glavnih saobraćajnica u nekoliko naselja poput Kuljana i Debeljaka, a planiran je i nastavak gradnje saobraćajnice od Petrićevca prema Motikama, nastavak izgradnje saobraćajnice u Priječanima, rekonstrukcija Subotičke ulice te ulice Od Zmijanja Rajka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana