Šajić: Očekujemo veliki broj turista za "Srpska open"

Srna
Šajić: Očekujemo veliki broj turista za "Srpska open"

BANjALUKA - Poslodavci u turizmu i ugostiteljstvu Republike Srpske tokom predstojećeg teniskog turnira "Srpska open" očekuju veliki broj turista u Banjaluci, rekao je Srni predsjednik Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske /HOREKA/ Dalibor Šajić.

Šajić je rekao da, osim "Srpska opena", i vjerski praznici tokom ovog mjeseca utiču na porast broja gostiju u Banjaluci.

"Očekujemo ozbiljan dolazak turista, ne samo naše dijaspore, nego i ljudi koji prate sport jer smo postali i regionalni centar vezano za vrhunski tenis", istakao je Šajić, upućujući pohvale organizatorima turnira.

Za vrijeme "Srpska opena", podsjetio je Šajić, donesena je odluka o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području Banjaluke.

"Ovo je pun pogodat, ne samo za grad nego i za Republiku Srpsku. Očekujemo dosta noćenja, obilazaka grada, posjeta restoranima", rekao je Šajić. Do 30. aprila restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće moći će raditi od 7.00 do 1.00 čas radnim danima, i od 7.00 do 2.00 časa vikendom.

Noćni klubovi imaće takođe produženo radno vrijeme, i to od 19.00 do 4.00 časa radnim danom i od 19.00 do 5.00 časova vikendom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana