Šahtovi rješenje za jezero na raskrsnici Dunavske ulice u Kumsalama

Danijela Stokanić
Šahtovi rješenje za jezero na raskrsnici Dunavske ulice u Kumsalama

Banjaluka - Izgradnjom četiri odvodna šahta zauvijek je protjerana ogromna lokva sa raskrsnice ulica Dunavske i Jadranske u Kumsalama.

I ne samo da će ubuduće biti olakšan prolaz automobilima već je riješen i problem stanovnika Dunavske, koji su prilikom svake jače kiša bili poplavljeni.

Kako su objasnili u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja na pomenutoj raskrsnici je i ranije bio odvodni kanal ali je bio začepljen.

- Prilikom padavina na raskrsnici ulica Dunavske i Jadranske stvarala se ne ogromna lokva već manje jezero, što je najviše otežavalo kretanje vozila i pješaka. Tako je bilo i posljednjih dana kada su u gradu pale veće količine kiše - rekli su u Odjeljenju.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović istakao je da su za ovaj problem u Dunavskoj ulici najviše krivi pojedini građani zbog začepljavanja odvodnih kanala.

- Raskrsnica je samo privremeno rekonstruisana. U planu je proširivanje kolovoza u obje ulice - rekao je Gavranović.

Stanovnici Dunavske ulice nisu krili zadovoljstvo što je ovaj problem napokon riješen.

- Čim padne jača kiša na raskrsnici se stvori jezero i što duže pada i ono se širi i tako voda uđe u naša dvorišta pa i domove. Taj problem je prisutan veće nekoliko godina - rekla je jedna od mještanki, koja nije željela da joj objavimo ime.

Sličnog mišljenja je i njena komšinica Cvijeta Lipovac, čija je kuća uvijek bila prva na meti poplava, jer se nalazi uz samu pomenutu raskrsnicu.

- Međutim, ovo nije jedini problem. Od nadležnih smo tražili da nam ovom prilikom, kad već kopaju, da nam urade i kanalizaciju i prošire saobraćajnice - rekla je Lipovac.

Dodala je da na šest domaćinstava u Dunavskoj ulici nema kanalizaciju.

- Komšije preko puta nas u istoj ulici kanalizaciju su dobili još prije nekoliko godina a mi nikako. Od nadležnih u Gradskoj upravi kad god smo tražili da i nama urade kanalizaciju, rekli su da je to nadležnost "Vodovoda", međutim, u ovom preduzeću ističu da im za to treba dozvola grada. Tako se vrtimo u krug godinama - požalila se  Lipovčeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana