Šahovski velemajstor Milan Vukić posjetio OŠ “Ivo Andrić”: Simultanka sa đacima bez izgubljene partije

M. V.
Šahovski velemajstor Milan Vukić posjetio OŠ “Ivo Andrić”: Simultanka sa đacima bez izgubljene partije

BANjALUKA - Šahovski velemajstor Milan Vukić družio se sa učenicima Osnovne škole “Ivo Andrić”, gdje je organizovana njegova simultanka na kojoj je svoje vještine probalo i 14 mladih takmičara.

Vukić je đacima održao i predavanje o važnosti šaha, a nakon dva i po sata igre ovaj velemajstor riješio je simultanku u svoju korist 12:2, bez izgubljene partije.

Direktorica ove škole Željka Opačić izrazila je veliko zadovoljstvo zbog Vukićeve posjete, koja je organizovana u okviru obilježavanja Dana grada.

- Djeca vole šah, a ovakva druženja odlična su prilika da nauče nešto novo. Velika je čast što je jedna takva šahovska veličina posjetila našu školu - rekla je Opačićeva za “Glas Srpske”.

Proslavljeni velemajstor Milan Vukić prvi je igrač s ovih prostora koji je osvojio najvišu šahovsku titulu. Bio je četiri puta prvak bivše Jugoslavije, čije je boje branio 90 puta na ekipnim takmičenjima.

- Zaista je privilegija što su djeca imala priliku da se druže s jednim takvim imenom i odigraju partiju šaha - rekli su iz šahovskog kluba “Mala Rokada”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana