Ronilački klub Buk decenijama u službi građana i prirode

J. P.
Ronilački klub Buk decenijama u službi građana i prirode

Banjaluka - Svečanošću, podjelom priznanja i zahvalnica Ronilački klub "Buk" obilježio je u petak 40 godina postojanja u restoranu Vodenog parka "Akvana".

Predsjednik kluba Boris Trninić istakao je da je ponosan  na period od 1976. godine, kada je klub osnovan, pa do danas:

- Iza "Buka" je mnogo uspjeha i rezultata, sati zarona, više od 2.000 obučenih ronilaca i spasilaca. Klub je stekao reputaciju i ugled van granica Republike Srpske i BiH, a brojne međunarodne licence i sertifikati svjedoče o kvalitetu našeg rada. Ponosni smo što smo u sistemu civilne zaštite i što smo decenijama u službi građana, naših rijeka, prirode - kazao je Trninić.  

Priznanja su, između ostalih, dobili: predsjednik RS Milorad Dodik, MUP RS, načelnik gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun, "Vodovod", Hidroelektrana "Vrbas", Gorska služba Hrvatske, organizacija "Bijela zastava" iz Hrvatske...

Direktor policije RS Darko Ćulum istakao je da RK "Buk" ima izuzetan značaj za društvo u cjelini jer je učestvovao u brojnim akcijama spasavanja ljudi.

- "Buk" i policiju povezuje dugogodišnja saradnja jer zajedno odgovaramo na sve zahtjeve naših građana ukoliko se za to ukaže potreba. Svaki put kada je trebalo, ronioci su bili tu da nam pruže pomoć. To se pokazalo i u poplavama, ali i kada je trebalo tražiti neko lice koje je odnijela voda - rekao je Ćulum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana