Roditelji koji su zatražili niže cijene u vrtiću dobili ispisnice

GS
Roditelji koji su zatražili niže cijene u vrtiću dobili ispisnice

BANjALUKA - Roditelji čija djeca pohađaju privatni vrtić "Zvjezdica" u Banjaluci, a predali su zahtjev za snižavanje cijene, dobili su ispisnice.

- Oni se sami ispisuju od 30. septembra, na njihov lični zahtjev preko formulara dobijenog iz Gradske uprave koji se može naći na internetu – rekli su iz vrtića “Zvjezdica” za Nezavisne novine i dodali da do danas imaju četiri ovakva zahtjeva.

Bojan Krsojević, gradski menadžer, istakao je da su preuzeta ukupno 23 zahtjeva.

- Nije me niko kontaktirao u vezi sa ispisnicom i nisam dobio informaciju o tome, kazao je on.

Podsjećamo da roditelji djece koja borave u PU "Zvjezdica" mogu preuzeti obrazac zahtjeva za snižavanje cijene na 380 KM u kancelariji 23 Gradske uprave.

Kazao je ovo ranije Krsojević, koji je tada poručio i to da se, prema zahtjevu, traži smanjenje cijene na 380 KM, koje će se primjenjivati najkasnije od 1. oktobra.

- U slučaju da 'Zvjezdica' pozitivno ne odgovori na zahtjev u roku od 15 dana od dana preuzimanja, smatra se da je roditelj raskinuo ugovor, pri čemu se raskid ugovora primjenjuje od 1. oktobra. Prema sporazumu, koji se takođe potpisuje u kancelariji 23, a čiji potpisnik je i gradonačelnik, grad će obezbijediti boravak ove djece u javnim vrtićima od 1. oktobra, rekao je on ranije.

Istakao je i to da roditelji koji su potpisali aneks ugovora sa "Zvjezdicom" za novu cijenu od 450 KM takođe imaju mogućnost da predaju zahtjev za snižavanje cijene na 380 KM i sporazum sa gradom o obezbjeđenju mjesta od 1. oktobra u javnom vrtiću.

Nakon potpisivanja sporazuma sa gradom potrebno je da roditelji predaju dokaz da su dostavili/predali zahtjev PU 'Zvjezdica'. Sporazum sa gradom se može potpisati do 5. jula. Nakon 5. jula biće dostupne informacije i za roditelje čija djeca borave u drugim predškolskim ustanovama o načinu rješavanja problema neopravdanog povećanja cijena. 

Kako je i najavljeno, potpisan je pravilnik kojim je subvencija povećana na 100 KM za prvo dijete, a 200 KM za svako naredno, istakao je tada Krsojević.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana